Foto: Privātais arhīvs
Starp intensīvajiem mēģinājumiem Dziesmu un deju svētku dalībnieki atrod brīdi arī izklaidei – to apliecina vairāki izaicinājumi, kuri sociālajos tīklos guvuši lielu atsaucību.

Par vienu no sākotnējiem izaicinājuma idejas autoriem tiek minēts Latvijas Universitātes Tautas deju ansamblis "Dancis". Tiesa, tā kā izaicinājums "Instagram" uzņem ļoti straujus tempus, tad grūti ir noteikt pašu pirmo izaicinājuma aizsācēju.

Kolektīvi viens otru izaicina izlīst cauri dalībnieka identifikācijas kartes piekariņam, kā arī iemūžināt to video un ievietot savos sociālajos tīklos. Izaicinājumā metušies vairāki deju kolektīvi, kuri radošā veidā mēģinājuši padarīt izaicinājumu nedaudz sarežģītāku – tas tiek pildīts kājām gaisā, kukaragā, kā arī pat sarežģītās kombinācijās.

Otru izaicinājumu metis arī deju kolektīvs no Šveices – "Ramtai". Kolektīvs mudina visus svētku dalībniekus uzticēties savu komandas biedru prasmēm, kā arī izveidot dzīvo krēslu.

Abiem izaicinājumiem "Instagram" izveidoti īpaši tēmturi #liencaurikartiņai un #dzivaiskresls .

Jau ziņots, ka XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki, kas šoreiz notiek Latvijas valsts simtgades zīmē, Rīgu pieskandinās no 2018. gada 30. jūnija līdz 8. jūlijam.

"Delfi Izklaide" piedāvā aplūkot spilgtākos video, kurā redzami Dziesmu svētku izaicinājumi.

Izaicinām #liencaurikartiņai @dkagra_rusa @tdk_trejdeksnitis @vpdk_saviesi

A post shared by TDK Artava (@vpdkartava) on Jul 5, 2018 at 4:42am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!