Foto: AFP/Scanpix
Ēģiptē skandālu un protesta vilni izraisījušas kādas lauku kāzas, kas tika svinētas pēc anahroniskām tradīcijām, – līgavainis bijis 11 gadus vecs puisēns, bet jaunā sieva tikai deviņus gadus veca meitenīte.

Skandāls aizsācies, kad internetā publiskots īss video sižets, kurā redzams fragments no kāzām, kas notikušas kādā ciematā netālu no Elmansuras pilsētas.

Kā vēsta vietējie mediji, kāzas notikušas augusta beigās. Līgavainis bijis piektās klases skolēns Omārs, kurš apprecējis savu draudzeni.

Video redzams, kā jaunais vīrs smokingā un līgava kāzu kleitā izpilda kāzu deju, turklāt abu jaunlaulāto vecāki aktīvi piedalās šajā pasākumā.

Ieraksts Ēģiptē izraisījis plašu neapmierinātību, jo saskaņā ar valsts likumdošanu laulībā drīkst stāties tikai tie cilvēki, kas sasnieguši 18 gadu vecumu.

Lai gan citās arābu valstīs agrīnas laulības ir norma, ēģiptieši sevi uzskata par progresīvākiem, tāpēc naidīgie komentāri pie video liecina, ka tautiešiem nepatīk fakts, ka tikai 100 kilometrus no galvaspilsētas valda šādi "viduslaiku likumi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!