Foto: AP/Scanpix

Aizvadītās nedēļas izskaņā Latvijas kinoteātros pirmizrādi piedzīvoja viens no pēdējo gadu apspriestākajiem un lielāko ažotiāžu izraisījušajiem kinodarbiem – erotiskā filma Fifty Shades of Grey (Greja piecdesmit nokrāsas).

To, ka arī latviešu publiku šī filma nav atstājusi vienaldzīgu, apliecina gan kaislīgās diskusijas sociālajos tīklos gan par filmas kvalitāti, gan to, vai vispār ir vērts to iet skatīties, jo, piemēram, portāla IMDB.com informācija liecina pretējo.

Tur filmu novērtējuši vairāk kā 50 tūkstoši skatītāju, bet vidējais vērtējums vismaz pagaidām nepārsniedz četras zvaigznītes no desmit. Arī ārvalstu kritiķi filmu vērtējuši atturīgi, norādot, ka tā ir labāka par grāmatu, pēc kuras motīviem uzņemta, bet tas vēl nenozīmē, ka filma ir baudāma un kvalitatīva.

Piesardzīgās atsauksmes gan nav atturējušas Latvijas kino skatītājus steigties uz kinoteātri, lai paši novērtētu filmu un nemētātos ar atsauksmēm stilā "nebiju, neredzēju, nepatika".

Kā vēsta kinoteātra Forum Cinemas pārstāvji, erotiskā dižpārdokļa ekranizācija Latvijā jau pārspējusi vairākus rekordus - pārspējot visus iepriekšējos rezultātus, filmas kases ieņēmumi pirmajās piecās izrādīšanas dienās sasnieguši 208 200 eiro.

Filmu noskatījies rekordliels skatītāju skaits - 37 600 skatītāju, un pārspēts arī ienesīgākās izrādīšanas dienas rekords (iepriekšējais rekords piederēja filmai Skyfall - 44 000 eiro) - sestdien, 14. februārī filmas kases ieņēmumi sasniedza 100 260 eiro.

Filma, kas balstīta uz tāda paša nosaukuma E.L. Džeimsas romāna, vēsta par literatūras studenti Anastasiju Stīlu, kura iepazīstas ar miljardieri Kristjenu Greju. Viņu iepazīšanās drīz pāraug kaislīgā mīlas dēkā, kurā Ana atklāj savas neparastās vēlmes, kā arī Kristjena Greja tumšo noslēpumu, ko viņš rūpīgi slēpj savas ārēji tik nevainojamās dzīves aizsegā, stāsta kino pārstāvji.















Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!