Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ceturtdienas vakarā tika atklāts 63. starptautiskais Berlīnes kinofestivāls, kura žūrijas priekšsēdētājs ir režisors Vongs Karvajs, bet savu performanci tur negaidīti sarīkoja arī Ukrainas sieviešu kustības FEMEN meitenes.

Dažas puskailas meičas tika līdz sarkanajam paklājam, lai gan cerēto uzmanību viņām piesaistīt neizdevās, jo viss notika salīdzinoši netālu no Berlinale Palast, kurā norisinājās atklāšanas ceremonija.

Līdz ar to puskailo meiteņu akciju pamanīja tikai vairāki fotogrāfi, kas nekavējās iemūžināt ukrainiešu aktivitātes, bet drīz vien meitenes apcietināja apsardzes darbinieki.

Kā vēlāk pastāstīja viena no šajā akcijā iesaistītajām meitenēm Aleksandra Ševčenko, šoreiz FEMEN mērķis bija pievērst uzmanību Starptautiskajai dienai cīņā pret sieviešu apgraizīšanu.

"Mēs nolēmām Berlīnes kinofestivāla atklāšanu izmantot tam, lai starptautiskās sabiedrības uzmanību pievērstu šai šausminošajai problēmai," teica Ševčenko.

Kā zināms, FEMEN meitenes savas akcijas izvērušas jau krietni ārpus Ukrainas robežām. Viņu īpatnība ir tā, ka jebkuros laika apstākļos viņas parādās kailām krūtīm, un izņēmums nav bijis pat Vatikāns.

Pirms dažām nedēļām FEMEN paziņoja, ka Vācijā atklās savas filiāles un šajā valstī regulāri rīkos protesta akcijas. Par pastāvīgu dislokācijas vietu sociāli aktīvās meitenes izvēlējušās Hamburgu un Berlīni.

Foto galerijā: meiteņu uznācies Berlīnes kinofestivālā, kā arī ieskats dažās pēdējā laika aktivitātēs citviet pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!