Foto: instagram.com/michelletahlia/

Aizvadītās nedēļas nogalē ar vērienīgām dzīrēm tika atklāti Austrālijas vecāko klašu skolēnu ikgadējie plosīšanās un "bremžu atlaišanas svētki" – Schoolies. Tas ir nedēļu garš brīvlaiks, kurā tūkstošiem jauniešu dodas uz ballīšu pilsētu Goldkostu, lai ļautos trakulībām un pamatīgai uzdzīvei.

Nevienu vairs neizbrīna britu jauniešu vētrainās izklaides, kuras nereti ballīšu zvēriem noslēdzas ar aizmigšanu vēmekļu peļķē. Tiesa, uz plosīšanos kāra ir ne tikai šīs nācijas jaunā paaudze. Arī austrāliešu skolēni un studenti prot atpūsties ar vērienu un "nodzerties līdz grīdai".

Mūsdienās, kad daudzi savu dzīvi nespēj iedomāties bez regulāras ielūkošanās un atskaitīšanās sociālajos tīklos, Austrālijas jauniešu vērienīgajiem dzeršanas svētkiem iespējams sekot līdzi pa tiešo no Goldkostas - atliek vien Instagram meklētājā ievadīt mirkļbirku #schoolies.

Skolēnu un studentu izklaides arī šogad izpelnījušās milzīgu mediju un sabiedrības ievērību. Tūkstošiem jauniešu sociālajos tīklos jau padalījušies ar trakulīgiem un krāšņiem foto no daudzajām ballītēm, kuras šobrīd norisinās Goldkostā.

Pieticīgi tērptas meitenes, alus pudeļu grēdas, dzērumā uztaisīti tetovējumi, pievemtas rensteles, izkārtas mēles un plikas pēcpuses - šīs ir tikai dažas no tipiskākajām ainām, kuras iemūžinājuši jaunieši.

Tradīcija vecāko klašu skolēniem pirms eksāmeniem un izlaiduma vēl pēdējo reizi kopā izplosīties aizsākusies septiņdesmito gadu beigās. Laika gaitā nedēļu garais brīvlaiks kļuvis par austrāliešu jauniešu gaidītākajiem svētkiem, un uzdzīve tajos sit augstu vilni. DELFI Izklaide piedāvā apkopojumu ar krāšņākajiem attēliem, kas apzīmēti ar mirkļbirku #schoolies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!