Japānas pilsētā Nami, kura atrodas paaugstinātas bīstamības zonā, kas 30 kilometru rādiusā noteikta ap atomelektrostaciju Fukušima-1, mīklainos apstākļos piedzimis trusis bez ausīm, ziņo portāls The Japan Probe.

Saskaņā ar amerikāņu un japāņu zinātnieku datiem Nami pilsētas apkārtne patiešām bija saņēmusi ievērojamu radioaktīvo vielu devu, tāpēc aprīlī norobežotā zona ap atomelektrostaciju tika paplašināta, bet Nami pilsētas iedzīvotāji evakuēti.

Anonīmais autors, kurš uzņēmis video par bezausaino radījumu un ievietojis to YouTube video krātuvē, apgalvo, ka, tā kā trušu dzīve ir vairākas reizes īsāka par cilvēku dzīvi, pēc trušu organisma stāvokļa iespējams secināt, kas nākotnē notiks ar cilvēkiem.

Dažu dienu laikā šo video fragmentu noskatījies jau gandrīz miljons cilvēku, un, kā vēsta Japānas un citu valstu prese, daudzus cilvēkus jau pārņēmusi panika - vecāki baidās, ka arī viņu bērni varētu piedzimt ar ļaundabīgiem audzējiem vai ģenētiskām novirzēm.

Savukārt ir arī tādi, kas par video izcelsmi šaubās, un viņu rīcībā ir vesela virkne pretargumentu.

Pirmkārt, nav nekādu oficiālu pierādījumu, ka šis video uzņemts Fukušimas apkārtnē, jo, augšupielādējot video, var norādīt jebkādu adresi. Otrkārt, nav pierādījumu, ka sižets uzņemts tieši pēc avārijas AES, bet nevis pirms tās. Treškārt, dažas video fragmenta aprakstā izmantotās frāzes liecina, ka video autors, iespējams, nemaz nav vietējais iedzīvotājs. Un, ceturtkārt, truša galva izskatās aizdomīgi tīra un gluda, kā tas diez vai būtu mutācijas upura gadījumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!