Foto: Reuters/Scanpix

34 gadus vecais brazīliešu futbolists Ronaldu (attēlā), kurš šobrīd spēlē Brazīlijas klubā Corianthians, vietējai presei atzinis, ka pārmērīgās auglības un daudzo bērnu dēļ viņam ir veikta vazektomija.

Vazektomija ir ķirurģiska operācija, kuras laikā tiek cieši nosieti vai pārgriezti sēklas vadi, un līdz ar to vīrietim vairs nevar būt bērni, lai gan visas seksuālās funkcijas saglabājas. Vazektomija ir radikāls kontracepcijas līdzeklis, un mediķi parasti to rekomendē vīriešiem, kuriem jau ir bērni un kuri nākotnē neplāno papildināt viņu skaitu.

Neraugoties uz to, ka Ronaldu (pilnajā vārdā Ronaldu Luišs Nazario de Lima) nereti tiek dēvēts par neglītāko futbolistu pasaulē, šobrīd viņš ir četru bērnu tēvs, kuri nākuši pasaulē no trim dažādām sievietēm. Vecākajam dēlam Ronaldam ir 10 gadi, bet jaunākā meitiņa Marija Aliče piedzima tikai šogad.

Savukārt 2005. gadā Ronaldu dēls Aleksandrs piedzima no gadījuma sakara ar kādu japāņu oficianti, un tieši tiesas lēmums par to, ka šis bērns atzīstams par Ronaldo likumīgo atvasi, pamudināja futbolistu vērsties pēc palīdzības pie ķirurgiem.

Šī gada 22. februārī Ronaldu oficiāli paziņoja par sportista karjeras pārtraukšanu nākamajā gadā, tomēr līdz tam Corinthians sastāvā viņš vēlas paspēt izcīnīt Libertadores kausu.

Jāpiebilst, ka arī pats "futbola karalis" Pele brīdī, kad viņam jau bija četri bērni, savulaik izšķīrās par līdzīgu operāciju. Pelem gan vēlāk piedzima vēl divi bērni, tomēr tie nāca pasaulē ar ekstrakorporālās apaugļošanas palīdzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!