Foto: Privātais arhīvs

Populārais krievu humorists Maksims Galkins pēc Kremlim netīkamu uzskatu paušanas no Krievijas ir emigrējis. Kopš tika paziņots par sociālā tīkla "Instagram" bloķēšanu Krievijas lietotājiem, arī viņš pārgājis uz "Telegram" vietni. Galkins tajā pasmējies par Krievijas plāniem izveidot "Instagram" analogu "Rossgram".

Pēc tam, kad Galkins pauda nosodījumu Krievijas iebrukumam Ukrainā, viņš un sieva Alla Pugačova bija spiesti emigrēt. Visticamāk, ģimene pašreiz uzturas Izraēlā. Galkins un Pugačova krituši Kremļa nežēlastībā – krievu mediji viņus dēvē par dzimtenes nodevējiem.

Taču Galkins savu humora izjūtu nav zaudējis. Izskanot ziņām, ka Krievija šobrīd izstrādā "Instagram" analogu "Rossgram", šovmenis soctīklos pasmējās: ""Rossgram" – jaunā anonīmo alkoholiķu biedrība!"

Kā vēstīts jaunā sociālā tīkla mājaslapā, tas šobrīd ir izstrādes stadijā un dzimšanas dienu svinēs 28. martā. Plašai publikai būs pieejams aprīlī. Šobrīd reģistrēties tiek aicināti "priviliģētie" lietotāji – priekšroka dota vispopulārākajiem blogeriem un viņu partneriem – sponsoriem un investoriem.

Jaunā aplikācija darbosies kā precīzs "Instagram" analogs ar ierasto funkcionalitāti un būs piemērota "Android" un "iOS" operētājsistēmām.

Tāpat "Rossgram" būšot arī papildu monetizācijas rīki, piemēram, maksas saturs, kā arī līdzekļu vākšanas funkcija.

Topošā sociālā tīkla slogans jeb sauklis skan tā: "Rossgram – soctīkls, kāda mums pietrūka!"

Jau vēstījām, ka no 14. marta Krievijā bloķēta piekļuva "Facebook", "Instagram" un "Twitter" vietnēm, lietotājiem atvadoties no tām un pārejot uz "Telegram" un "VKontakte" portāliem. Vienlaikus daudzi piekļūst aizliegtajam saturam, izmantojot VPN jeb privāto virtuālo tīklu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!