Montānas štatā ASV ziemeļrietumos satiksmes negadījumā gājis bojā vīrietis, kurš acīmredzot vēlējies, lai viņu notur par sniega cilvēku, jo bija tērpies speciālā, "plušķainā" armijas aizsargērpā, kāds redzams attēlā.

Kā vēsta vietējās ziņu aģentūras, 44 gadus vecais Rendijs Lī Tenlijs bija uzvilcis militāra stila Ghillie suit maskēšanās tērpu un stāvēja brauktuves labajā pusē tā, lai viņu pamanītu garāmbraucošo auto vadītāji.

Vīrietim nepalaimējās kļūt par interneta slavenību kā sniega cilvēka iemiesojumam, jo viņam pārbrauca pāri veselas divas automašīnas un viņš no gūtajiem ievainojumiem nomira negadījuma vietā.

Policisti pastāstīja žurnālistiem, ka vīrieša draugs apstiprinājis aizdomas, ka, tērpies militārajā kostīmā, Tenlijs gribējis izlikties par sniega cilvēku un izraisīt kārtējo ažiotāžu par noslēpumainās būtnes gaitām.

Tenlijs tomēr bija neveiksmīgi izvēlējies vietu, kur stāvēt, jo autovadītāji viņu neredzēja, jo īpaši maskēšanās tērpa dēļ. "Viņš centās izlikties par saskvaču, lai cilvēki varētu teikt, ka to ieraudzījuši. Tas ir neaptverami. Es nekad agrāk neko tādu nebiju dzirdējis," sacīja policijas pārstāvis.

Ghillie suit ir kombinezonam līdzīgs ietērps, kas veidots tā, lai atgādinātu biezi saaugušu lapotni. To maskēšanās nolūkos izmanto armijas snaiperi.

Vīrietim pārbrauca pāri divas automašīnas, kuras sagadīšanās dēļ vadīja divas 15 un 17 gadus vecas māsas. Meitenes, ieraugot ceļa vidū vīrieti maskēšanās tērpā, nepaspēja laicīgi nobremzēt. Policisti neizslēdz iespēju, ka Tenlijs bija lietojis alkoholu, bet toksikoloģisko analīžu rezultāti vēl nav saņemti.

Sniega cilvēks, ko Amerikā dēvē arī par saskvaču vai bigfūtu, ir noslēpumaina, pērtiķim līdzīga būtne, kas, kā uzskata daži cilvēki, mājo Ziemeļamerikas mežos, kā arī dažos kalnainos Krievijas apgabalos.

Zinātnieki sniega cilvēka eksistenci neatzīst, uzskatot to par folkloras, nepareizas identifikācijas un viltojuma kombināciju, tomēr pēdējā laikā reizi pa reizei kādam izdodas nofilmēt šo neparasto būtni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!