Indijas armijas zinātnieki pēta kādu 82 gadus vecu vīrieti, kurš apgalvo, ka neko nav ēdis un dzēris jau 70 gadus, vēsta britu laikraksts The Daily Telegraph.

Prahlads Džani (attēlā) šobrīd tiek turēts izolācijā kādā slimnīcā Ahmadābādā, kur viņu uzrauga Indijas aizsardzības pētnieciskā organizācija, uzskatot, ka vīrietim piemīt kāda unikāla īpašība, kas varētu palīdzēt glābt cilvēku dzīvības.

Šobrīd viņš jau sešas dienas pavadījis stingrā uzraudzībā bez ūdens un ēdiena, un ārsti saka, ka viņa ķermenis vēl nav parādījis nekādas bada vai atūdeņošanās pazīmes. Ārsti turpinās viņu novērot vēl 15 dienas, kuru laikā vajadzētu rasties muskuļu masas zudumam, nopietnai dehidrācijai, svara zudumam, orgānu darbības traucējumiem un nogurumam.

Džani kungs apgalvo, ka viņš pametis māju septiņu gadu vecumā un kopš tā laika dzīvojis kā sadhu. Viņš tiek uzskatīts par tā dēvēto saules ēdāju, kas spēj pārtikt tikai no garīgā dzīvības spēka. Viņš pats uzskata, ka viņu pie dzīvības uztur dieviete, kas lej viņam mutē kādu brīnumainu eliksīru.

Viņa apgalvojumus apstiprina kāds indiešu ārsts, kas specializējas ar pārdabiskām spējām apveltītu cilvēku pētniecībā, tomēr citi mediķi viņu uzskata par "ciema krāpnieku".

Indijas Aizsardzības pētniecības attīstības organizācija, kurā zinātnieki izstrādā bezpilota lidmašīnas, starpkontinentālās ballistiskās raķetes un jaunus bumbu veidus, uzskata, ka Džani varētu viņiem palīdzēt iemācīt karavīriem vai katastrofu upuriem, kā ilgāk izdzīvot. "Ja viņa teiktais apstiprināsies, tas būs īsts izrāviens medicīnas zinātnē," norādīja organizācijas pārstāvis.

Indijā hinduistu un džainistu vidū gavēnis kā daļa no reliģiskās prakses ir ļoti izplatīts, un reizēm cilvēki gavē līdz pat astoņām dienām bez nevēlamām blakusparādībām. Vairums cilvēku nevar izdzīvot bez ēdiena ilgāk par 50 dienām. Ilgākais bada streika rekords ir 74 dienas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!