Alipurduaras pilsēta, kas atrodas Rietumbengālijas štatā Indijā, kļuvusi par daudzi indiešu svētceļojumu vietu, jo tajā dzīvo Čandre Oraons – vīrietis ar 37 centimetrus garu asti.

Pret 35 gadus vecā vīrieša anatomisko īpatnību vietējie iedzīvotāji attiecas ar ārkārtīgi lielu cieņu, turklāt daudzi ir pārliecināti, ka viņš pilnīgi noteikti ir dievs - visticamāk, pērtiķim līdzīgās hinduistu dievības Hanumana reinkarnācija.

Daudzi Čandres pielūdzēji ir gatavi veikt milzīgus attālumus, lai varētu iestāties garajā rindā un tikt pie Čandres astes aplūkošanas, kurai, protams, piemīt dziedinošas spējas.

Kā vēsta vietējie nostāsti, pieskaršanās pie astes jau izdziedējusi cilvēkus ar drudzi, malāriju un citām kaitēm, tāpēc svētceļotāju skaits aizvien palielinās.

Savukārt ārsti nonākuši pie secinājuma, ka spalvainais izaugums nav nekas cits kā iedzimts defekts, un piedāvājuši vīrietim palīdzēt, viņa skaisto asti amputējot. Tomēr "dievību" ārstu vārdi iedzinuši šausmās, un viņš kategoriski atteicies no operācijas.

"Bērnībā man māte gribēja asti nogriezt ar šķērēm, bet es uzreiz ļoti saslimu un gandrīz nomiru. Tad mani ģimenes locekļi saprata, ka slimība - tā ir zīme, kas norāda uz manas astes dievišķo izcelsmi un ka to nedrīkst raut nost," stāstījis indietis.

Neraugoties uz slavu un vispārējo pielūgsmi, Čandre atzīst, ka būt astainam cilvēkam ne vienmēr ir patīkami.

"Kad biju maziņš, bērni no mūsu ciemata mani kaitināja un izsmēja. Vēlāk problēma tikai padziļinājās, jo meitenes atteicās ar mani iepazīties. Viņas bez kādas kautrības teica, ka šāda attieksme ir tieši garās astes dēļ. Tiesa, 2007. gadā es apprecējos, bet mums ar Maino nav īsti labas sapratnes," sūdzējās astainis.

Viņa sievai gan ir nedaudz cits viedoklis, kāpēc laulības dzīve nav izdevusies.

"Čandrem patīk dzīvot kā pērtiķim un visu laiku rāpties kokos. Un arī izskatās viņš pēc ķēma. Mani vecāki nomira, kad es vēl biju maza, tāpēc brāļiem nācās mani izprecināt. Tā nu es kļuvu par Čandres sievu, lai gan nemaz viņu nemīlu," neslēpj astaiņa sieva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!