Foto: Facebook.com/bocholt.city
Visai amizants atgadījums nesen noticis Boholtē, kas atrodas Vācijas rietumos, netāli no robežas ar Nīderlandi. Viens no pilsētas fotoradariem piefiksējis balodi, kurš nekaunīgi pārkāpis ātruma ierobežojumu, un foto ar putnu strauji iemantojis popularitāti, ziņo raidsabiedrība BBC.

Pilsētas dome ar amizanto kadru maija sākumā padalījusies "Facebook" tīklā, un foto ar balodi, kurš pārkāpis ātrumu, sajūsminājis daudzus – ļaudis ierakstu naski komentējuši un ar to dalījušies.

Kā norādīts bildes aprakstā, lidojošais pārkāpējs piefiksēts februāra vidū, kad putns ar ar ātrumu 45 km/h traucies zonā, kur atļautais ātrums ir tikai 30 km/h.

Par šādu pārkāpumu draud sods 25 eiro apmērā, bet pilsētas dome norādījusi – tai neesot ne mazākās nojausmas, kā putns spēs samaksāt par ātruma pārsniegšanu.

"Jautājums par to, vai un, jo īpaši, kā putns var un ieradīsies samaksāt 25 eiro, paliek atvērts," norādīts foto aprakstā.

Tāpat arī dome norādījusi, ka neaicina atsaukties pārkāpuma aculieciniekus.

Arī vietējie iedzīvotāji, sekojot domes piemēram, komentāros dalījušies ar dažādām asprātībām. Tā, piemēram, kāds pajokojis, ka tas esot bijis sacīkšu balodis, bet vēl kāds ieminējies, ka vispiemērotākais sods putnam būtu likt tam strādāt sabiedrisko darbu kā pasta balodim.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!