Foto: Kadrs no video
Latvijas interneta lietotāju vidū visnotaļ atzīstamu popularitāti iemantojis video, kurā kāda japāņu meitene nomēģina dažādus Latvijā ražotus kārumus un izsaka par tiem savu viedokli.

Japāņu izcelsmes meitene Emija (attēlā) no ASV, kurai YouTube video krātuvē ir savs kanāls emmymadeinjapan, saviem daudzajiem faniem piedāvā neparastu piedzīvojumu - savos video viņa našķojas ar ēdieniem un tos arī vērtē.

Savus sekotājus meitene mudinājusi sūtīt gardumus no dažādām valstīm, tāpēc divas uzņēmīgas meitenes no Latvijas paklausījušas šim aicinājumam un aizsūtījušas Emijai dažnedažādus saldumus un uzkodas. 

Epizodē Emmy Eats Latvia meitene novērtē siera bumbiņas, riekstiņu uzkodas, konfektes Vinnijs un Vētrasputns, Laimas šokolādes tāfelīti un citus našķus, tiesa, nepārtraukti satraucoties par to, vai viņa pareizi izrunā sarežģītos nosaukumus latviešu valodā.

Ne vienu vien video skatītāju samulsinājis fakts, ka internetā populārajai gardēdei aizsūtīti arī tādi saldumi, kuriem ar Latviju ir visai maz sakara, piemēram, lietuviešu firmas Karuna ražotā šokolādīte Fiesta un košļājamās konfektes Fritt.

Ēdienu ekspertei YouTube kanālā ir aptuveni 159 tūkstoši sekotāju, bet viņas veidotais video par Latvijas saldumiem aplūkots jau vairāk nekā 70 tūkstošus reižu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!