Foto: Instagram.com/movieevelina/
Arvien lielāku slavu mūsdienu pasaulē iemanto "YouTube" blogeri – ar labāku vai sliktāku humora, stila un gaumes izjūtu apveltīti dažāda vecuma cilvēki, kuri saviem sekotājiem piedāvā gan padomus, gan pārdomas par dzīvi, gan citādi palīdz nosist laiku.

Arī Latvijai pēdējo gadu laikā šī tendence nav gājusi garām, un virtuālajā pasaulē uzmirdzējušas vairākas pusaudzes, kuras vienaudžu simpātijas izpelnījušās ar izglītojošiem un izklaidējošiem video.

Viena no populārākajām ir jauniņā Evelīna ar savu "YouTube" kanālu, kurā meitene māca gan gatavot ēst, iepirkties un kārtot istabu, gan ļauj ielūkoties savās ikdienas gaitās un īpašos notikumos. Viņas sekotāju skaits ir gana prāvs – divu gadu laikā Evelīna sapulcējusi vairāk nekā 38 tūkstošus sekotāju.

Arī viņas "Instagram" profilam ir ievērības cienīgs fanu skaits – to ikdienā skatās aptuveni vairāk nekā 44 tūkstoši cilvēku, un pusaudze sekotājus regulāri lutina ar skaistiem foto.

Milzu popularitātei ir arī savas ēnas puses, un pusaudze, sekojot dažu ārvalstu blogeru un sociālo tīklu modeļu piemēram, publiskojusi ļoti atklātu video par to, cik ļoti viņas dzīve mainījusies kopš kļūšanas par video blogeri un cik daudz lietas viņa vairs nevar izbaudīt.

Meitene aicinājusi cilvēkus neizdarīt secinājumus par "jūtūberiem" pēc viņu video un atcerēties, ka arī "YouTube" tīklā slavu guvušiem cilvēkiem ir tiesības uz privāto dzīvi.

"Agrāk es varēju aiziet uz "Alfu" trenuškās, kaut kā šitā sataisītiem matiem un pilnībā bez meikapa. Un man tas likās normāli. Es vienkārši kaut ko nopirku, es varēju stundām ilgi staigāt, kaut ko ākstīties, skraidīt pa "Alfu", puķēs kāpt vai ko tamlīdzīgu.

Tagad es uz "Alfu" vienkārši neeju. Es sūtu savu mammu, ja man vajag kaut ko nopirkt, jo man nepatīk, ka man nāk klāt un prasa selfijus," par grūto ikdienu video sūkstījusies Evelīna.

"Ja jūs gribat uztaisīt ar mani selfiju tā, ka jums pirksti deg, nu, jūs varat pieskriet. Bet es būtu pateicīga, ja jūs vienkārši man pamātu. Jūs varat man vienkārši pamāt, es sapratīšu," savus daudzos fanus aicinājusi meitene.

"YouTube" kanālā "YouTube Grēksūdze" ievietotais video, kuru iespējams apskatīties šeit, strauji kļūst par interneta hitu, izpelnoties uzmanību sociālajos tīklos un gūstot pretrunīgas atsauksmes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!