Foto: Kadrs no video

Aizvadītajā nedēļas izskaņā Lisabonā tika aizvadīts 63. starptautiskā dziesmu konkursa "Eirovīzija" lielais fināls, kurā uzvaras laurus ar 529 punktiem plūca Izraēla. Mūsu kaimiņi lietuvieši izveidojuši asprātīgu parodiju par punktu paziņošanu, un video ātri vien iemantojis lielu popularitāti.

Latvijai lielais fināls šogad, kā zināms, gāja secen. Tiesa, mēs varējām turēt īkšķus par Lietuvas un Igaunijas pārstāvēm. Savukārt balsošanā piedalījās visas 43 konkursa dalībvalstis.

Viens no fināla gaidītākajiem notikumiem ir punktu paziņošana, kurā tiek apzvanītas visas valstis, un savu versiju par šo atbildīgo brīdi piedāvājuši Lietuvas jokdaru apvienības "Humoras klubas" dalībnieki Mantas Bartuševičius un Vaidotas Šiožinis.

Viens no parodijas dalībniekiem iejuties konkursa vadītāja tēlā, bet otrs atveidojis Lietuvas pārstāvi, kuram uzticēta punktu nosaukšana, un šis svarīgais moments izvēršas par vienu lielu pārpratumu.

Vispirms abiem kungiem ir tehniskas problēmas ar saziņu, un tālāk seko nedienas ar punktu sadalīšanu. Lietuva, šķiet, pilnīgi pārpratusi noteikumus un sāk saukt valstis, kuras no tās saņēmušas nulle punktu.

Arī tad, kad tiek apskaidroti notikumi, situācija nekļūst labāka – Lietuva savus punktus dala pa labi un kreisi, nemaz neiedziļinoties, ka finālā uzstājušies tikai 26 valstu izpildītāji. Savukārt Vācijai vispār tiek piešķirti gan pieci, gan septiņi punkti ar piebildi, ka "tie ir mani punkti, un es tos dalu, kā gribu".

Savus sešus punktus Lietuva tīko iešķiebt Jūrmalai, bet astoņus punktus – Ēģiptei. Kad vadītājs paskaidro, ka Ēģipte nav Eiropā, punktu saucējs neizpratnē taujā, kāpēc tad konkursā piedalās Austrālija.

Savukārt savus 12 punktus parodijā Lietuva piešķir "saviem brāļiem" – Lielbritānijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!