Foto: Kadrs no video
Pašmāju interneta lietotāju ievērību izpelnījies Latvijas radošo mākslinieku apvienības "FLUX" veidots video, kurā iemūžināta trīs daiļu meiteņu deja kādā Rīgas lielveikala autostāvvietā.

Videoklips ieturēts tā dēvētajā "Vogue" deju stilā, kas ASV populārs kļuva aizvadītā gadsimta astoņdesmitajos gados, savukārt visā pasaulē plaši izplatījās pēc Madonnas dziesmas "Vogue" un tās videoklipa publicēšanas 1990. gadā.

""Vogue" ir viens no iespaidīgākajiem un provokatīvākajiem deju stiliem, jo tas viss ir par tēlu, sevis prezentēšanu, harismu, eleganci un pat epatāžu," "Delfi Izklaidi" informē mākslinieku apvienības pārstāve Anastasija.

Provokatīvais videoklips neilgā laikā guvis lielu sociālo tīku lietotāju atsaucību – publicēšanas dienā vietnē "Facebook" tas savācis vairāk nekā sešus tūkstošus skatījumu.

Anastasija stāsta, ka deju sižets izpelnījies arī atzinīgu filmēšanas un montāžas, kā arī dejotāju, horeogrāfu un skatuves mākslinieku novērtējumu.

Šādu dejas stilu savā pirmajā solokoncertā, kas norisinājās oktobrī, izmantojusi arī pazīstamā pašmāju dziedātāja Aminata.

"Šogad pirmo reizi "Vogue" varēja vērot arī Latvijā uz lielās skatuves – dziedātājas Aminatas solokoncertā "Red Moon"," vēsta Anastasija, kura kopā ar kolēģi Aleksandru Ivanovu veidojusi Aminatas solokoncerta horeogrāfiju.

Projekta autors ir Latvijas režisors Darijs Karjakins, savukārt horeogrāfiju iestudējusi Anastasija Vorkunkova, kura "Vogue" deju stilu apguvusi Ņujorkā un šobrīd to cenšas padarīt populāru arī Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!