Igaunijā gan sajūsmu, gan nopēlumu radījis video, kurā redzams Rīgikogu deputāts debašu laikā attālinātā darba apstākļos.

Tarmo Krūsimē igauņu parlamentā pārstāv nacionāli konservatīvo spēku "Tēvzeme" ("Isamaa"), un ceturdien parlamenta dienaskārtībā bija klimata jautājumi. Sēdē "Klimatneitrāla Igaunija 2035. gadā" notika attālinātas debates, bet, kad vārds tika dots Krūsimē kungam, viņa kolēģiem un arī sēdes vērotājiem tiešsaistē pavērās nebūt ne deputāts uzvalkā, vēstīja Igaunijas "Delfi".

Kad parlamenta spīkera vietnieks Martins Helme uzrunāja kolēģi Krūsimē, skatam pavērās deputāts savā gultā un elektronisko cigareti rokā; fonā skanēja mūzika. "Tarmo, uzdodiet savu jautājumu! Tarmo? Izskatās, ka viņš negrib runāt, ejam tālāk," sēdē sacīja Helme.

Igaunijas dzīvesstila žurnāls "Kroonika" sazinājās ar Tarmo Krūsimē, lūdzot paskaidrot, kāpēc viņš sēdes laikā tā arī nepauda savu redzējumu par klimata jautājumiem un kāpēc cilvēki redzēja to, ko redzēja.

"Ziniet, tas ir attālinātā darba šarms un sāpes. Darbs parlamentā ir ļoti svarīgs, bet manā gadījumā notika tas, kas notika," sacīja deputāts. Viņš gluži vienkārši nebija rēķinājies, ka viņa kārta runāt pienāks tik drīz, citādi būtu paspējis nomainīt savus apstākļus – vismaz uzvilcis kreklu un nolicis veipu.

Tarmo Krūsimē Igaunijā ir zināms kā panku kultūras pārstāvis – viņa skatuves vārds kā mūziķim ir Kojams. Kā Rīgikogu deputātam viņa alga ir ap 4000 eiro mēnesī. Igaunijā ļaudis joko, ka rokeris atradis ideālu darbu, kas ļauj darba laikā gultā klausīties mūziku un arī uzpīpēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!