Foto: Elīna Kursīte/Facebook.com/latvijasmohikani/
Ne reizi vien gadās, ka lielu uzmanību gūst kāds neparasts sludinājums. Te kāds, liekot lietā krietnu devu humora, mēģina notirgot mašīnu, te cits ar asprātīgu ierakstu cenšas atrast nejauši sastaptu, bet neuzrunātu meiteni, bet šoreiz populārs kļuvis kāds vienkāršs iepazīšanās sludinājums.

Feisbuka lapā "Latvijas pēdējie mohikāņi" ceturtdien, 14. decembrī, publicēts vēstījums, ar kura palīdzību projekta veidotājas nolēmušas palīdzēt kādam vīrietim – Pēterim no Kampāniem Ambeļu pagastā – atrast dzīvesbiedri.

"Man ir veseli trīs traktori. Tikai neesmu vēl precējies. Nav dāmas tādas, kā vajag. Bija jau viena piecus gadus atpakaļ, pāris mēnešus pabraukāju, bet nebija īstā. Es meklēju dāmeli. Savos gados. Nākamgad būs piecdesmit. Jaunās – lai skraidelē. Der tāda, kas ir bez bērniem.

Vot, vajag ielikt reklāmu, ka vīrietis meklē sievieti! Tikai – labu sievieti. Būtu labāk, lai ir latviete, lai nav krieviete," vēsta sludinājums, kas īsā laikā pēc publicēšanas jau izpelnījies daudz "patīk" atzīmju.

Kungs arī atklājis savu dāmas ideālu.

"Es ļūbēju visādus gardumus. Nu, būtu laba sieva, taisītu visādus gardumus, es visu ko ēstu. Pieliktu tik man kā restorānā pilnu galdu un tik ēd, ko gribi! Labai sievai jābūt tādai, kas ir pie vīra mājās. Lai neskraidītu ar citiem puisīšiem. Var arī strādāt, bet galvenais, ka nedarītu citus grēkus. No sākuma tās sievietes – ūj, ūj, ku' labiņas būs, pēc tam – izaugs mazi radziņi. Tādas man nevajag, tās es jau zinu. Bet tās, kuras grib, lai sūta vēstules vai lai brauc pašas ciemos. Tikai latvietes, lai nav polietes un maskaļietes," to, ko grib, skaidri zinājis Pēteris.

Viena no projekta "Latvijas pēdējie mohikāņi" veidotājām ir fotogrāfe Elīna Kursīte. Pērn iznāca viņas un Elīnas Kolātes dokumentālā grāmata par Latvijas pierobežas iedzīvotājiem "Latvijas pierobežas pēdējie mohikāņi".

Kā "Delfi Izklaidei" atklāj Kursīte, Pētera stāsts būs iekļauts topošajā grāmatā "Latgales pēdējie mohikāņi". Materiāli tai vākti kopā ar Rūtu Šmiti, kura kopā ar Elīnām piedalījusies arī iepriekšējos mohikāņu meklējumos. Vairāk par meiteņu piedzīvojumiem Latgalē iespējams izlasīt šeit, projekta jaunumiem var sekot līdzi tā "Facebook" lapā, bet klātienē baudīt Elīnas Kursītes stāstus par tuvākiem un tālākiem ceļojumiem varēs 20. decembrī portāla "Tūrismagids.lv" stāstu vakarā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!