Foto: RIA Novosti/Scanpix
Interneta lietotāji sākuši sacensties asprātībās par pasaulslavenā franču aktiera Žerāra Depardjē (attēlā) kļūšanu par Krievijas pilsoni, un par viņu izveidoti komiski, joku video un dažādas karikatūras.

Kā zināms, Depardjē, nevēloties savā dzimtenē maksāt lielos nodokļus, bija nolēmis kļūt par Beļģijas pilsoni, bet šī gada 1. janvārī Krievijas prezidents Vladimirs Putins oficiāli parakstīja pavēli par Krievijas pilsonības piešķiršanu Depardjē.

5. janvāra vakarā Depardjē saņēma savu jauno Krievijas pasi, bet nākamajā dienā ieradās Mordvijas galvaspilsētā Saranskā, kur viņam piešķirts dzīvoklis, kā arī piedāvāts kļūt par Mordvijas kultūras ministru, lai gan no šī amata aktieris atteicās.

Kā redzams foto galerijā, izsmejot Depardjē, tiek izmantoti kadri no filmām Rasputins (2011), kurā Depardjē bija titulloma, Bēgļi (1986), Suņa sirds (1988) un citām.

Par šādu Depardjē rīcību apvainojušies ir arī ukraiņi, kuri gan sola samierināties, ja Ukrainas pilsonība tiks piešķirta Džekijam Čanam un Čakam Norisam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!