Foto: Reddit.com/weddingshaming
"Kas tas ir? Ko es redzu? Ko šis viss nozīmē?" – šādi un tamlīdzīgi komentāri virknējas zem attēla, kas ievietots populārajā izklaides vietnē "Reddit". Tajā redzami kāzu svinību rotaļu prieki, taču neviens nespēj saprast, tieši kādai rotaļai cilvēki nodevušies.

Acīmredzami sajūsminātu un laimīgu vīriešu priekšā uz ceļiem tup gan līgava, gan viņai tuvās kāzu viešņas. Mūsdienās, kad civilizētā pasaule cenšas tiekties dzimumu līdztiesības virzienā, šis attēls tiek vērtēts neviennozīmīgi, jo daudzi tajā saskata sieviešu pazemojumu un izsmieklu, savukārt citiem kadrs šķiet uzjautrinošs un tīkami neķītrs.

Ko tieši dāmas tupus dara ar priekpilnajiem vīriešiem, skaidrības nav, tāpēc interneta lietotāji metas palīgā un lauž šķēpus. Vairāki komentētāji norāda, ka bildē redzamais viņiem asociējas ar tik populāro seriālu "The Handmaid's Tale" ("Kalpones stāsts"), kurā stāsts vijas ap sarkanās drānās tērptām beztiesiskām sievietēm, kas domātas tikai vīriešu priekam un bērnu radīšanai.

Spraigā diskusijā pie attēla ne viens norāda uz vēl kādu aspektu, proti, vai tāds pats sašutums par fotogrāfiju būtu arī tad, ja pie kājām tupētu vīrieši, bet kājās stāvētu dāmas.

This trend is universally bad, but this iteration is the worst I've personally seen to date. from r/weddingshaming

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!