Foto: Caters News/Scanpix/LETA

Nacistu līderis, Trešā reiha vadonis Ādolfs Hitlers joprojām ir viena no intriģējošākajām un arī noslēpumainākajām vēstures personībām, un tikai likumsakarīgi, ka lietām, kas viņam savulaik piederējušas vai kuras viņš kādam uzdāvinājis, relikviju kolekcionāri piešķir milzīgu vērtību.

ASV Mērilendas štata Česapīkā 31. jūlijā notiks vērienīga izsole, kurā varēs iegādāties dažādas vērtīgas lietas, kas saistītas ar Hitlera dzīvi, vēsta "Caters News Agency" ziņu aģentūra.

Starp priekšmetiem, kas tiks izsolīti, ir arī kāds unikāls momentuzņēmums, kas ir viens no Hitlera mūža pēdējiem foto.

Tiek vēstīts, ka fotogrāfija uzņemta 1945. gada 19. martā, kad fīrers sasveicinājies ar Hitlera jaunatnes savienības biedriem. 30. aprīlī, kā zināms, nacistu līderis izdarīja pašnāvību.

Tāpat arī starp izsoles priekšmetiem ir Hitlera rakstītas vēstules, salvešu turētājs, kuru viņš savulaik uzdāvinājis kalpotājai un daudzi citi nieciņi.

Savukārt vērtīgākais eksponāts ir ļoti rets Hitlera gleznots ūdenskrāsu mākslas darbs, kuru autors arī parakstījis.

Tiek lēsts, ka tā cena varētu sasniegt vismaz 40 tūkstošus ASV dolāru. Mākslas darbs veidots kā 1910. gadā radītas pastkartes replika – fīrers pastkartes ainiņu pārzīmējis uz papīra ar ūdenskrāsām.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!