Foto: Mango

Basketbola komandas VEF Rīga kapteinis Kristaps Janičenoks (attēlā), runājot par komandas ārzemju spēlētāju iejušanos vienībā, reaģējis kā tipisks latviešu basketbola elites pārstāvis – viņš apsvēris iespēju leģionārus aizvest uz bāru.

Kā vēsta interneta portāls basketbols.eu, pēc spēles ar Lietuvas klubu Perlas asu kritiku par ārzemju basketbolistiem izteica VEF Rīga galvenais treneris Rimas Kurtinaitis, bet vēl pirms tam leģionārus kritizēja arī kluba viceprezidents Valdis Valters.

Savukārt Janičenoks pieļāva, ka viens no ārzemnieku pagaidām sliktā snieguma iemesliem esot neiejušanās jaunajā vienībā.

"It kā jau vajadzētu saprasties, divi mēneši pagājuši. Taču melošu, ja teikšu, ka esam saspēlējušies. Esam tādā kā procesā, esam nepabeigta komanda," intervijā stāstījis Janičenoks.

Par leģionāru sniegumu Janičenoks atzīst, ka, iespējams, viņi vēl nav iejutušies. "Grūti, nav viegli iespēlēties, jauna sistēma, jauna valsts. Pirmkārt, viņi visi ir rūkiji (t.i. jauniņie)," klāstījis Janičenoks.

Basketbolists pieļāva, ka leģionārus "varbūt vajag aizvest uz bāru", bet pagaidām tam nav laika. "Varbūt sestdien. Jāparunā varbūt ar Kurtinaiti."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!