Japānas jauniešu vidū strauji izplatās jauna modes tendence – viņi, lai mainītu savu izskatu un uz sejas veidotos puniem līdzīgi uztūkumi, zem ādas labprāt injicē fizioloģisko šķidrumu.

Šādi eksperimentēt ar savu izskatu iecienījuši Japānas klubu apmeklētāji, kas paši sevi dēvē par "bumbuļgalvām". Lai iegūtu iespaidīgākus ādas uztūkumu, daži pat izvēlas zem ādas ievietot maisiņus ar fizioloģisko šķīdumu. Tāpat injekcijas tiek veiktas ne tikai uz sejas, bet arī citās ķermeņa daļās.

Šis izskata maiņas paņēmiens Japānā nav jaunums, bet tieši šovasar tas ieguvis plašu popularitāti Tokijas un Osakas jauniešu vidū, un atsevišķi klubi, pielāgojoties modes tendencēm, savā piedāvājumā pat iekļāvuši fizioloģiskā šķidruma injekcijas, kas īpaši sajūsminājis tos kluba apmeklētājus, kas paši nav gatavi kļūt par "bumbuļgalvām" un var no malas novērot šo procedūru.

Lai gan šīs ekstrēmās izskata izmaiņas izskatās atbaidoši, speciālisti atzinuši, ka no tām nekāds ļaunums jauniešu veselībai nevar rasties un parasti jau pēc dienas uztūkums ir praktiski izzudis. Dažkārt gan procedūras laikā un neilgi pēc tās iespējamas nelielas galvassāpes, bet paši "bumbuļgalvas" atzinuši, ka tas esot sīkums, salīdzinot ar injekciju radīto efektu.

"Fizioloģiskā šķidruma ievadīšana ir pakāpenisks process un cilvēks pamazām un acīmredzami pārvēršas par dīvaini. Tur jau arī ir tas prieks," skaidrojis kāds Japānas fotogrāfs, kurš aizrāvies ar dažādu ķermeņa modifikāciju izpēti un pielietošanu.

Foto: Bizarre Magazine mājas lapa

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!