Foto: Kadrs no video
Japānā radīts viens no dabiskākajiem robotiem pasaulē – mākslīgajai meitenei ir 65 dažādas sejas izteiksmes, turklāt viņa spēj sarunāties un pat dziedāt.

Kā vēsta The Daily Mail, robots, kurš prezentēts kā Geminoid F, spēj atveidot ļoti smalkas mīmikas nianses, - tas iespējams, pateicoties 12 mehānismiem zem tā gumijas ādas, kas darbojas ar saspiesta gaisa palīdzību.

Robotmeitenes radītājs ir slavens Osakas universitātes robotikas speciālists Hiroši Išiguro, kura mērķis ir panākt, lai cilvēki neatšķirtu viņa darinājumu no sev līdzīgām būtnēm.

Osakas universitātē izgatavotie cilvēkveidīgie roboti var maksāt pat vairāk nekā vienu miljonu dolāru, tomēr robotmeitene ir lētāka – viņas paredzamā cena ir 110 000 dolāri. Išiguro cer, ka tādējādi tehnoloģijas kļūs plašāk pieejamas.

Starp profesora Išiguro iepriekš projektētajiem robotiem ir vairāki cilvēkveidīgi mehānismi, viens no kuriem pat veidots pēc viņa paša līdzības.

Runājot par robotu industrijas attīstību, Išiguro izteicies: "Kas ir cilvēks? Lūdzu, definējiet to, un mēs izgatavosim kopiju."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!