Foto: AP/Scanpix
Šobrīd visas katoliskās sabiedrības uzmanība pievērsta bijušajam Buenosairesas arhibīskapam Horhem Mario Bergoljo (attēlā), kurš šonedēļ tika ievēlēts par Romas katoļu baznīca galvu un kļuva par pāvestu Francisku, bet tagad tapis zināms, kas jauno pāvestu, iespējams, savulaik pievērsis Dieva ceļam.

Atmiņās ar ārvalstu medjiem dalījusies 76 gadus vecā Amālija Damonte, kura uzaugusi tajā pašā apkaimē, kur bērnību pavadījis tagadējais pāvests.

"Es sastingu televizora priekšā. Es vienkārši nespēju noticēt, ka Horhe kļuvis par pāvestu," preses pārstāvjiem sajūtās dalījusies Amālija, kura bijusi mazā Horhes pirmā mīlestība.

Saskaņā ar sirmgalves sacīto, tieši viņai pienākas pateicība par to, ka Bergoljo nolēma pievērsties reliģijai - aizvadītā gadsimta četrdesmito gadu beigās toreiz aptuveni 12 gadus vecais Horhe bijis iemīlējies Amālijā, bet meitene viņa cerības nav attaisnojusi.

Toreiz zēns atsūtījis savai uzticamajai rotaļu biedrenei vēstuli, kurā lūdzis viņas roku, un par šo abu pusaudžu saraksti Amālija par saņēmusi pliķi no sava tēva.

Atceroties savu bērnības dienu draudziņu, Amālija atzinusi, ka Horhe bijis brīnišķīgs zēns, un, bildinot savu sirdspuķīti, viņš apsolījis, ka nākotnē viņš nopirks abiem baltu māju.

"Viņš toreiz man teica, ka, ja es viņam atteikšu, viņš kļūs par priesteri. Par laimi viņam, es teicu nē," medijiem atzinusi Damonte, kura vēl aizvien dzīvo netālu no Bergoljo bērnības dienu mājas.

Pats Bergoljo agrākās intervijās faktu, ka reliģijai viņš pievērsies atraidītas bērnības mīlestības dēļ, gan nav apspriedis, tikai minējis, ka reiz viņam bijusi draudzene, ar kuru kopā viņš bieži gājis dejot tango, bet tad atradis Dievu un 21 gada vecumā savu dzīvi mainījis, pievēršoties uzticīgai kalpošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!