Foto: Privātais arhīvs
Sākoties ziemai, sociālajos tīklos radusies jauna dīvaina aizraušanās - cilvēki, kurus spelgonis nebiedē, puspliki fotografējas dažādās interesantās pozās un situācijās.

Jauno stulbingu angliski dēvē par "frosting", bet latviskot to varētu kā saldēšanos vai "saldingu". Līdz ar to jaunā nodarbe papildina savādās fotografēšanās modi, kurā popularitāti jau iekarojis plankings, horsmenings, milkings un citas aizraušanās.

Galvenais saldēšanās princips - puskailam nofotografēties ārpus telpām, ziemas aukstumā. Nodarbe, protams, var draudēt ar saaukstēšanos, bet, kā apgalvo zinātāji, norūdīšanās veselībai var nākt arī par labu.

Sociālajā tīklā Facebook domubiedru grupai Frosters Anonymous jau ir vairāk nekā 7500 piekritēju. Lai kļūtu par tās biedru, jānofotografējas aukstā laikā vasaras drēbēs, turklāt jādemonstrē kāda vasarai raksturīga aktivitāte.

Jaunais stulbings radies Montānas štatā, kad vietējo foto entuziastu grupa nolēma nobildēties salā, iztēlojoties, ka ir saulaina jūnija diena.

Savukārt otrdien pasaules mediji vēsta, ka cita stulbinga - skārletjohansoninga - aizsācējam Kristoferam Čeinijam 17. decembrī piespriesti desmit gadi cietumā (teorētiski viņam pienācās 121 gads cietumā, bet 36 gadus vecais vīrietis savu vainu atzina) un 76 000 dolāru liels naudas sods.

Savulaik šis hakeris ielauzās Holivudas aktrises Skārletas Johansones privātajā e-pastā, nozogot viņai visai pikantas fotogrāfijas no vannas istabas, kuras tad arī aizsāka īpatnējo stulbingu, proti, skārletjohansoningu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!