Foto: EPA/Scanpix/LETA/Vida Press

Ar pieklājīgu, taču visai skarbu vēstījumu klajā nācis amerikāņu aktieris Čaks Noriss. Viņš vērsies pie Baltkrievijas līdera Aleksandra Lukašenko.

Neuzveicamais Teksasas "reindžers Vokers", kā zināms, nebaidās ne no viena, arī no Baltkrievijas prezidenta Aleksandra Lukašenko ne.

25 sekunžu garā video Čaks Noriss pie diktatora vērsies ar draudiem, proti, ja situācija Baltkrievijā nemainīsies uz labu, Čaks liks Aleksandram raudāt.

"Sveiki visiem! Gribu pateikt pāris vārdus Sašam, kura iesaukas ir "Saša nulle procenti" un "Misters Tarakāns". Tu zini – kad es griežu sīpolus, sīpoli raud. Tātad, ja tu tagad neizbeigsi darīt to, ko dari, tad es aiziešu uz vienu no tavām rezidencēm un likšu tev raudāt," video vēstījumā skaidro Noriss.

Viņš gan neprecizē, ar kādām metodēm piespiestu Lukašenko raudāt, taču zināms, ka nekā neiespējama slavenajam reindžeram nudien nav.

Kā vēsta "London Daily", šis video pirmoreiz parādījās platformā "Cameo", kur var pasūtīt personiskas ziņas slavenībām. Ziņa no Čaka Norisa maksājusi apmēram 300 ASV dolāru un to, visticamāk, pasūtījis kāds pilsoniski aktīvs baltkrievs.

"Delfi" jau vēstīja, ka Baltkrievijā joprojām nerimst protesti pret 9. augustā notikušo prezidenta vēlēšanu viltošanu un autoritāro prezidentu Aleksandru Lukašenko, kas bieži pārauguši protestētāju sadursmēs ar drošības spēkiem.

Protestu gaitā tūkstošiem cilvēku aizturēti, vairāki simti ievainoti. Daudzu valsts uzņēmumu strādnieki pieteikuši streikus.

Saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem vēlēšanās Lukašenko, kurš ir pie varas kopš 1994.gada, ieguvis 80,1% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska - 10,1%, taču opozīcija uzskata, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti, un vēlēšanās pārliecinoši uzvarējusi Tihanovska.

Vācijas kanclere Angela Merkele trešdien pēc Eiropas Savienības samita paziņoja, ka ES valstis neatzīst vēlēšanu rezultātus.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!