Foto: F64
Mediķiem ik dienu jāglābj ne vien dažādos nelaimes gadījumos iekļuvuši cilvēki, bet arī tie, kurus skārusi esošo vai bijušo partneru atriebība, kad nežēlīgā veidā nogriezti vīriešu dzimumlocekļi, kā arī anālajās atverēs un vagīnās ievadīti dažādi svešķermeņi.

Sarunā ar izklaides portālu Mango bijušais Katastrofu medicīnas centra direktors Mārtiņš Šics (attēlā) norāda, ka pārsvarā gadījumi, kad vagīnās vai anālajās atverēs tiek kaut kas iebāzts vai notiek citas "manipulācijas" ar dzimumorgāniem, notiek tieši atriebības dēļ.

"Cilvēki bieži vien ar otru izdara tādas lietas, par kuru sekām nemaz neaizdomājas. Protams, nereti pirms šādu "varoņdarbu" paveikšanas tiek lietots arī alkohols. Ir bijuši ļoti daudzi gadījumi, kad vagīnās un anālajās atverēs kāds iebāž čiekurus.

Tāpat zinu gadījumu, kad vīrietim uz dzimumlocekļa un olām uzlikta maza piekaramā atslēga, kas tik ļoti nospiedusi dzimumorgānus, ka pēc tam radās milzīgas problēmas. Turklāt mediķiem daudzas stundas nācās ar smalkiem instrumentiem nopūlēties, lai vīrieša dzimumorgānus atbrīvotu no atslēgas," pieredzē dalās Šics.

Viņš uzsver, ka, lai gan šajā jomā nav veikts neviens kvalitatīvs pētījums, viņa ilgā prakse liecina, ka uz atriebību ļoti kāras ir tieši Latvijas sievietes - viņas biežāk nodara pāri saviem esošajiem un bijušajiem partneriem. Kā stāsta ārsts, reizēm sievietes savā nežēlībā aizgājušas pat tik tālu, ka nogriezušas partneru peņus, atriebjot kādu pāridarījumu.

"Ir bijuši pat gadījumi ar dzimumlocekļu amputāciju vai tik nopietniem dzimumlocekļa bojājumiem, pēc kuriem pacientam sākusies locekļa gangrēna. Tas ir šausmīgi, tomēr lielākoties jau tādas lietas notiek "bohēmiska dzīvesveida" iespaidā.

Turklāt šādas lietas biežāk pastrādā sievietes, atriebjoties par to, ko partneris viņām nodarījis. Mana un manu kolēģu prakse liecina, ka vīrieši ir mazāk atriebīgi un pat tad, ja atriebjas, tad tā drīzāk ir "aplaišana" ar kādu seksuāli transmisīvu slimību, bet ne klaja agresijas izpausme," stāsta Šics.

Jautāts, vai cilvēki pēc uzņemšanas slimnīcā vaļsirdīgi atklāj, kā viņu anālajās atverēs nokļuvuši, piemēram, čiekuri, ārsts - reanimatologs norāda - cilvēki kautrējas un bieži vien patiesību nesaka.

"Kad atgadās kas tāds, cilvēki parasti stāsta, ka tas noticis nejauši, jo par daudziem tik smagiem nodarījumiem personai, kas to paveikusi, iestājas arī kriminālatbildība, turklāt parasti šādās situācijās cilvēki ir apmulsuši un kaunas par notikušo," stāsta Šics.

Viņš norāda, ka cilvēkiem reizēm vajadzētu atminēties, ka sekss alkohola reibumā ir nevērtīgāks un nesniedz tik lielu baudījumu kā tad, ja abi partneri ir skaidrā.

"Jā, alkohols noņem kaut kādu aizspriedumu daļu, tomēr tas bieži vien nojauc arī citas normas un smadzenes vairs nedarbojas - tādos brīžos cilvēks var ļoti spēcīgi nodarīt pāri otram, tajā brīdī pat neapzinoties situācijas nopietnību," uzskata ārsts ar daudzu gadu reanimatologa pieredzi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!