Foto: Mango

No lasītājas Anitas izklaides portāls Mango saņēma vēstuli, kurā sieviete pauž neizpratni par to, kāpēc šova Dziedi ar zvaigzni. Milžu cīņas vadītāja Baiba Sipeniece-Gavare (attēlā) konsekventi kropļo dzimto valodu.

"Svētdienu vakaros esmu pasākusi skatīties TV3 šovu Dziedi ar zvaigzni, bet pēdējā laikā skatīšanos apgrūtina neadekvātā latviešu valodu, kādā runā Sipeneice, turklāt, ne tikai lietojot nepareizas formas, bet pat izdomājot neeksistējošas.

Lai gan Sipeniece ar putām uz lūpām visur tiek dēvēta par izcilāko šovu vadītāju Latvijā (to gan neapspriedīšu, jo pieklājīgā sabiedrībā nav pieņemts par šādām tēmām izpausties, savukārt latviešu tauta ir absolūtā sajūsmā par ikvienu, kurš kaut reizi redzēts TV ekrānā), iepriekšējais šova vadītājs Valters Krauze tomēr centās runāt pareizi.

Starp citu, šova žūrijas dalībnieks Andris Bērziņš ne reizi vien izteicies par to, ka dzimtās valodas pareizs lietojums ir svēts, bet Sipenieces izpildījumā tas izklausās monstrozi (arī, piemēram, Ivars Godmanis izsenis lieto atbaidošas gramatiskās formas, bet viņš vismaz to dara saraustīti un pa punktiem).

Un te runa nav tikai par gramatisko formu konsekventu jaukšanu (nāciet - nākat, sēdiet - sēžat utt.), bet par pilnīgi absurdiem izgudrojumiem, piemēram, nākiet, sēžiet, sākiet utt.

Šova pēdējā raidījumā Sipeniece vispār runāja kā pa celmiem, pieminot kaut kādus mistiskus "hokujistus". Lai nu šī freidiskā pārteikšanās paliek uz viņas sirdsapziņas, bet jautājums paliek tomēr atklāts: ja vēlaties, lai latviešu valoda būtu tīra no žargona un kropļojumiem, kāpēc pat publiskā televīzija pieļauj tik rupjas un absurdas kļūdas? Kā lai mūsu bērni saprot, ka tas ir nepieņemami?"

Ja arī jūs esat redzējis vai piedzīvojis ko neparastu, aicinām savus aprakstus, foto vai video materiālus nosūtīt uz e-pastu redakcija@mango.lv - Linča tiesa ir vieta, kur jūs varat izteikties gadījumos, kuros valsts amatpersonas ir bezspēcīgas vai neieinteresētas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!