Internetā popularitāti iemantojušais ķīnietis Fejs Džaņdžuņs (attēlā), kurš milzīgā izauguma dēļ uz sejas tiek dēvēts par "cilvēku-nīlzirgu", šobrīd tiek gatavots operācijai, kas uzlabos viņa ārējo izskatu, ziņo ārvalstu prese.

41 gadu vecais vīrietis lielāko daļu laika pavada savās mājās kādā nelielā Ķīnas ciematiņā, jo sabiedrībā viņš iziet nelabprāt - šausminošais vīrieša izskats biedē ne tikai mazus bērnus, bet arī pieaugušajos izraisa visnotaļ negatīvu reakciju.

Starp vietējiem iedzīvotājiem nostiprinājies arī uzskats, ka tie, kuri paskatīsies uz cilvēku-nīlzirgu, saslims vai viņus piemeklēs kāda cita liela nelaime. Tāpat vīrieša vārdu mēdz piesaukt vecāki, kuri netiek galā ar bērnu audzināšanu - mazuļiem tiek draudēts, ka gadījumā, ja viņu uzvedība neuzlabosies, atnāks cilvēks-nīlzirgs un viņus aizvedīs.

"Es no sirds cenšos neiziet no mājām, jo mana ģimene ir ļoti nabadzīga un nespēj izmaksāt kompensācijas tiem cilvēkiem, kurus esmu nobiedējis un padarījis slimus," bēdās dalījies nelaimīgais vīrietis, kurš tā arī nav spējis sadzīvot ar savu likstu.

Vīrieša izskats sācis mainīties šī gada sākumā, kad uz viņa degungala izveidojies neliels augonis. Laika gaitā tas izaudzis pa visu seju, kas izķēmojis vīrieša izskatu un viņa acis augoņa dēļ pārbīdījušās uz galvas sāniem.

Kad Feja ģimene sapratusi, ka ar tautas medicīnas līdzekļiem te nekas nebūs līdzēts, vīrietis aizvests uz slimnīcu, kur dakteri diagnosticējuši ļaundabīgu deguna vēzi un piekrituši veikt bezmaksas operāciju, jo vīrieša ģimene ir tik nabadzīga, ka nespēj iegādāties pat nepieciešamos sāpes remdējošos medikamentus.

Mediķi arī atzinuši, ka gadījumā, ja nekavējoties netiks uzsākta ārstēšana, vīrietim būs atlicis dzīvot vien sešus mēnešus. "Sākumā viņam tiks veikta apstarošana, lai iznīcinātu audzēju, bet pēc tam mēs viņam veiksim plastisko operāciju," medijiem par cilvēka-nīlzirga ārstēšanas plāniem stāstījis viens no dakteriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!