Foto: Privātais arhīvs
Kad Krievija šomēnes evakuēja savus pilsoņus no koronavīrusa visakūtāk skartajām vietām Ķīnā, 140 pilsoņi nonāca klīnikā Sibīrijas reģiona Tjumeņā. Cilvēki tur atrodas karantīnā, taču tas nav apturējis dabiskus procesus, piemēram, sirsnīgu iemīlēšanos.

"Mīlestība koronavīrusa laikos" - tā stāstu par Innu un Daņilu sāk medijs "The Moscow Times", apspēlējot Garsijas Markesa leģendārā darba "Mīlestība holeras laikos" nosaukumu.

Izdevums vēstī par diviem krievu jauniešiem, kuri jau ilgāku laiku uzturas karantīnā Tjumeņas slimnīcā. Abi iepriekš nebija pazīstami, tomēr atradās Ķīnā koronavīrusa uzliesmojuma laikā. Atlidojot mājup, gan Innu Savincevu, gan Daņilu Parefenoviču ievietoja klīnikā novērošanai un pārbaužu veikšanai.

Abi iepazinušies lidostā Uhaņā, Ķīnā, gaidot Krievijas atsūtīto evakuācijas lidmašīnu. Inna Ķīnā viesojusies kā mūzikas žurnāliste, bet Daņils tur studējis jau ilgāku laiku, vēsta "The Moscow Times".

Šobrīd karantīnā Tjumeņā abi ir izolēti no ārpasaules, vienīgā saskare ar savējiem notiek tikai ar sociālo tīklu starpniecību. Tieši nošķirtība, vienatne un neziņa 18 gadus vecos krievu jauniešu savienojusi cieši jo cieši. Jaunieši savā starpā arī lielākoties sazinās ar soctīklu starpniecību.

Mīlestība neesot bijusi acumirklīga, – tā uzplaukusi slimnīcā, abiem runājoties par mūziku, tehnoloģijām un citām lietām. Atklājies, ka daudzas intereses puisim un meitenei sakrīt. "Mūsu acis iedegās, mūsu sirdis sāka pukstēt straujāk vienam otra virzienā," neseno attiecību sākumu atceras Daņils Parfenovičs.

Puisis atzīmē, ka Tjumeņas slimnīcas personālam neesot nekādu iebildumu pret abu randiņiem, taču, tā kā Inna no visiem pārējiem ir izolēta atsevišķas slimības simptomu dēļ, puisis savu meiteni satiek ne katru dienu.

Piemēram, Valentīndienu nācies pavadīt pavisam šķirti, mīlnieks nav savu draudzeni pat redzējis. Toties Daņils tiešsaistē iegādājies rokassprādzīti, kuru ārsti meitenei nogādāja, medijam pastāstīja Parfenovičs.

Inna Savinceva veselības stāvokļa dēļ ar "The Moscow Times" nevarēja aprunāties. Vienlaikus jaunietei veiktie koronavīrusa testi ir negatīvi. Medijs vēsta, ka līdz šim Krievijā apstiprināti divi koronavīrusa nēsātāji – tie abi bijuši Ķīnas pilsoņi, kuri arīdzan veiksmīgi izveseļojušies.

Daņils un Inna cer, ka jau drīzumā tiks no slimnīcas izlaisti. Parfenovičs nolēmis kādu laiku palikt Tjumeņā, lai iepazītu pilsētu, taču abu kopīgie plāni pagaidām vēl nav pavisam skaidri. Savinceva līdz šim mita Kirovas apgabalā Krievijas centrālajā daļā, bet Parfenovičs dzīvo Sibīrijas lielpilsētā Krasnojarskā, līdz ar to abus mīlniekus šķirs apmēram 3200 kilometri.

Tomēr puisis nemet plinti krūmos: "Mēs līdz šim tik labi sapratāmies! Es tomēr ceru, ka saites, kas veidojušās koronavīrusa karantīnā, ilgs visu mūžu," viņš teic.

View this post on Instagram

A post shared by My Inna (@saymealien) on Feb 6, 2020 at 3:35am PST

View this post on Instagram

A post shared by My Inna (@saymealien) on Feb 3, 2020 at 7:14pm PST

View this post on Instagram

A post shared by My Inna (@saymealien) on Feb 6, 2020 at 8:07am PST

"Delfi" jau vēstīja, ka jaunā koronavīrusa "Covid-19" upuru skaits pieaudzis jau līdz 1868 cilvēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!