Foto: Reuters/Scanpix

Joprojām tiek izteiktas dažādas varbūtības, kur varētu atrasties 8. martā virs Vjetnamas dienvidu daļas pazudusī Malaysia Airlines lidmašīna, kas devās ceļā no Kualalumpuras uz Pekinu. Savu notikuma versiju tagad sniegusi arī leģendārās grupas Nirvana solista Kurta Kobeina atraitne Kortnija Lova (attēlā).

Šobrīd medijos ap katastrofu sacelta pamatīga jezga, un joprojām turpinās lidmašīnas meklējumi, kas pagaidām bijuši bez panākumiem, taču Kobeina atraitne negaidīti nākusi klajā ar paziņojumu, ka viņa atradusi vietu, kur varētu atrasties avarējusī lidmašīna.

Vispirms Lova ar savu teoriju padalījusies sociālajā tīklā Facebook, taču vēlāk viņa arī savā mikroblogu vietnes Twitter kontā publicējusi foto, kurā uzskatāmi atzīmējusi vietu, kur pēc viņas domām atrodas lidmašīna.

Attēls tapis ar satelītprogrammas Tomnod palīdzību, un Lova tajā iemūžinājusi nelielu okeāna pleķīti dienvidrietumu virzienā no Vjetnamas. Tāpat viņa tajā atzīmējusi arī vietu, kurā, viņasprāt, atrodas lidmašīna un eļļas traips, kas no tās izplūdis.


Lova norādījusi arī konkrētas koordinātes, kur lidmašīna atrodas, un lieki teikt, ka šis publiskais paziņojums iemantojis ne tikai pastiprinātu sabiedrības, bet arī ārvalstu mediju uzmanību - ne jau katru dienu kāds šovbiznesa sfēras darbonis veic tik nozīmīgu atklājumu.


Jau ziņots, ka Malaysia Airlines lidmašīna bija devusies ceļā no Kualalumpuras uz Pekinu un no radariem pazuda 8. martā virs Vjetnamas dienvidiem. Lidmašīnas meklēšanā tuvējos ūdeņos starp Malaiziju un Vjetnamu savus spēkus ir apvienojušas vairākas Āzijas valstis. Zināms, ka uz Boeing B777-200 lidmašīnas klāja atradās 227 pasažieri, tajā skaitā arī divi bērni un 12 apkalpes locekļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!