Jaunzēlandes konservatīvo kristiešu sašutumu izsaucis kāds plakāts, kas ceturtdien izlikts pie Oklendas Svētā Mateja baznīcas un kurā jaunava Marija un Jāzeps attēloti nepārprotami kaili kopīgā gultā. Plakātā acīmredzami apbēdinātais Jāzeps guļ blakus Marijai, kura lūkojas debesīs, bet virs viņiem lasāms uzrakts: "Nabaga Jāzeps. Dievu nepārspēt."

Baznīcas vikārs Glains Kārdijs norādījis, ka plakāta mērķis ir mest izaicinājumu stereotipiem par Jēzus ieņemšanu. Saskaņā ar Bībeli Marija kļuva grūta pēc tam, kad viņai parādījās eņģelis, kurš paziņoja, ka viņa dzemdēs Dieva dēlu.

Kārdijs uzsvēra, ka plakāts vēršas pret Svēto rakstu burtisku tulkošanu. "Tas iecerēts, lai mestu izaicinājumu stereotipiem par Jēzus ieņemšanas veidu un liktu cilvēkiem pārrunāt Ziemassvētku stāstu," norādījis progresīvi orientētās baznīcas palīgmācītājs.

Tikmēr konservatīvie kristieši paziņojuši, ka plakāts ir aizskarošs. Oklendas katoļu bīskapijas pārstāve Lindseja Frīra pauda viedokli, ka plakāts pauž necieņu pret baznīcu. "Mūsu 2000 gadu senā tradīcija vēsta, ka Marija saglabāja nevainību un ka Jēzus ir Dieva, nevis Jāzepa dēls," intervijā laikrakstam New Zealand Herald uzsvēra Frīra. "Šāds plakāts ir nepiedienīgs un necienīgs."

Kādu ticīgo plakāts bija tā aizkaitinājis, ka tikai dažas stundas pēc tā uzstādīšanas viņš to noķēpāja ar brūnu šķidrumu, iespējams, krāsu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!