Foto: Vida Press

17 gadus vecā meitene Rumeisa Gelgi (attēlā) no Turcijas, kuras augums ir divi metri un 13 centimetri, oficiāli atzīta par pasaulē visgarāko pusaudzi (Tallest teenager (female) in the world).

Oficiāli viņa tiks iekļauta tikai nākamā gada Ginesa rekordu grāmatā, bet pagaidām viņas rekords ir reģistrēts, bet meitenei izsniegts sertifikāts un īpaša balva.

Rumeisa mācās vidusskolas 11. klasē. Viņa dzīvo kopā ar vecākiem, kā arī vecākajiem brāļiem un māsām, kuru augums ir pilnīgi normāls.

Pie meitenes garā auguma ir vainojama slimība, kas saucas Vīvera sindroms. Tā ir reta ģenētiska saslimšana, kas izraisa pārmērīgu augšanu (meitenei ir neparasti lielas rokas un kājas, un viņa valkā 47. izmēra vīriešu apavus).

Protams, šāds augums meitenei sagādā daudz neērtību, tostarp arī ar pārvietošanos - Rumeisai nākas izmantot īpaši izgatavotus invalīdu ratiņus un kruķus. Arī apavi meitenei tiek izgatavoti pēc speciāla pasūtījuma.

"Tas ir interesanti un liek man justies īpašai. Apveltīta ar šādu augumu, es viegli varu apskatīties, kas noslēpts skapjaugšā, turklāt neviens uz mani nevar skatīties no augšas," par savu situāciju joko meitene.

Ārsti apgalvo, ka Rumeisa neturpinās augt garāka, līdz ar to nespējot sasniegt pasaulē garākā cilvēka Sultana Kosena rekordu. Arī viņš nāk no Turcijas un ir divus metrus un 51 centimetru garš.

Visgarākā jebkad dzīvojusī pusaudze ir kanādiete Anna Heininga Svāna (1846-1888), kura bija 2,41 metru gara, bet visgarākais cilvēks vēsturē bijis amerikānis Roberts Vodlovs, kura augums 1940. gadā bija 2,72 metri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!