Foto: Privātais arhīvs

Pēc internetā notikuša referenduma Čehijas Republika paziņojusi par Krievijas apgabala Kaļiņingradas pievienošanu Čehijai, pārdēvējot to par Kralovecu. "Kraloveca ir Čehija. Pēc neticami veiksmīga referenduma 97,9% Kaļiņingradas iedzīvotāju nolēma pievienoties Čehijai, kļūstot par Kralovecu," teikts nesen izveidotā čehu tīmekļa vietnē.

Jaunais ģeopolitiskais pavērsiens šobrīd Čehijā aizrāvis visus, no jokdariem līdz pat uzņēmējiem un amatpersonām.

Ironizējot par Krievijas veiktajiem pseidoreferendumiem Ukrainā, čehi nolēmuši, ka pienācis laiks atgūt vēsturisko taisnīgumu un atgriezt Čehijā Kaļiņingradu, kas savulaik dibināta par godu Čehijas karalim Otakaram Otrajam. "Tā kā pilsēta tika dibināta par godu Čehijas karalim, tai vajadzētu pāriet likumīgā īpašnieka – Čehijas Republikas rokās," pēc īsas īpašumtiesību vēstures teikts petīcijā satīras vietnē. To parakstījuši vairāk nekā 13 000 cilvēku.

Kraloveca dod Čehijai to, kas tai tik ļoti pietrūkst, proti, pieeju jūrai. Čehijas valdība aneksijas aktu parakstījusi 4. oktobrī, tiesa, dokumenta vizualizācijā izmantojot valdības koalīcijas līguma parakstīšanas brīdi pērn. Bet izskatās kā īsts!
Foto: Twitter/@Viktor_Tovrikov

Uzņēmums "Čehijas dzelzceļš" jau tūlīt paziņoja par jauna savienojuma atklāšanu ar atgūto teritoriju, autoražotājs "Škoda" pavēstīja par modeļa "Qralovec" izstrādi, valdības gaiteņos tiek virzīta iniciatīva par čehu alus piegādi Kralovecai, atklājot modernu cauruļvadu "Beer Stream 1". Čehija arīdzan gatavojas no Kralovecas doties Marsa misijā, lai tur kā pirmā valsts pasaulē sāktu brūvēt alu.

Čehijas Aizsardzības ministrija tviterī paziņoja, ka tā veiksmīgi virzās uz priekšu centienos no ASV dabūt iznīcinātājus F-35, kā paredz pušu iepriekšēja vienošanās. Uz to zibenīgi reaģēja ASV vēstniecība Prāgā, vaicājot: "Vai jums nebūtu vajadzīgs arī lidmašīnu bāzes kuģis?"

Aktīvisti vērsušies pie Īlona Maska, norādot, ka dikti noderētu "Starlink" tehnoloģijas arī Kralovecā. Bet Čehijas pilsētas Brno pašvaldība paziņojusi, ka līdz ar Kralovecas nonākšanu valsts sastāvā, Brno zaudē otras lielākās čehu pilsētas statusu. Vienlaikus Brno par to neskumst, bet gan lepojas. Turklāt tagad čehu televīzijā var uzzināt, kādi laikapstākļi gaidāmi nule atgūtajā teritorijā.

Zīmīgi, ka, atšķirībā no Krievijas okupētajām Ukrainas teritorijām, Kraloveca nepaliks bez augstākā līmeņa ļaužu vizītēm turp. Tā, piemēram, Slovākijas prezidente Zuzana Čaputova jau paudusi gatavību to apmeklēt, slavējot čehu asprātību Krievijas absurda atmaskošanā. Kralovecas aktīvisti arīdzan augstu vērtē pāvesta Franciska neiejaukšanos aneksijā.

Vietnē "Twitter" Kralovecas kontam ir jau vairāk nekā 84 000 sekotāju un tas aicina: "Visit Královec!" Patiesībā Kraloveca ir mazmazītiņš ciems Čehijā ar apmēram 200 iedzīvotāju. Nu tas kļuvis slavens visā pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!