Foto: Publicitātes foto

Lai gan par grāmatu ar visdīvaināko nosaukumu šogad atzīta pamācība Kā pakakāt randiņa laikā (How to Poo on a Date), acīmredzot daudziem cilvēkiem šī tēma ir tik aktuāla, ka grāmata kļuvusi par īstu interneta vietnes Amazon sensāciju.

Šīs grāmatas autori ir Metss un Enco, kuri iepriekš izcēlušies ar tādiem savdabīgiem literārajiem darbiem kā grāmatām Kā pakakāt brīvdienās, Kā pakakāt darbā un Kā nodrāzties darbavietā.

Jaunajā darbā abi autori visai detalizēti apraksta "tualetes etiķeti" - tajā vēstīts, ko darīt, ja vēlēšanās apmeklēt ateju rodas pašā nepiemērotākajā intimitātes brīdī, un kādā veidā maskēt neromantiskās vēdera gāzes.

Autori apgalvo, ka šo problēmu loku pētījuši piecus gadus, bet ideja sarakstīt grāmatu radusies, kad vienu no viņu draugiem meitene bija pametusi, jo viņš esot uzdrīkstējies uzsākt sarunu, sēžot uz poda un neaiztaisot tualetes durvis.

"Viens no savaldzināšanas un pavedināšanas noslēpumiem ir tāds, lai puisis vai meitene ikvienā situācijā būtu nevainojams. Bet, tā kā jūs esat no miesas un kauliem, reizēm jums nepieciešams apmeklēt tualeti.

Sabiedrībā šī ir tabu tēma, bet mēs vairs nespējam tik banālai lietai kā aiziešana uz tualeti turpināt izšķirt miljoniem ideālu pāru, tāpēc arī nolēmām iztirzāt šo spiedīgo tēmu," grāmatas ievadā vēsta Metss un Enco.

Grāmatā aprakstīti daudzi padomi, kādu alibi izdomāt, lai "inkognito" varētu apmeklēt tualeti, kā arī sniegtas rekomendācijas, lai slēptu savas rīcības pēdas.

Lūk, deviņi galvenie noteikumi. Noslēpums - nekad nesaki, ko tieši tu gatavojies darīt. Intimitāte - ej uz tualeti viens. Slepenība - pārliecinies, ka neviens neredz, kā tu ieej tualetē. Klusēšana - pēc atgriešanās nepaskaidro savas prombūtnes iemeslus. Identiskums - atgriezies tādā pašā paskatā. Drošība - neatstāj pierādījumus, kas norāda uz tavas misijas mērķi. Ātrums - lai nebūtu aizdomīgi, iekļaujies piecās minūtēs. Savaldīšanās - nekad nenodod savas sajūtas, neej uz tualeti ar sažmiegtu kājstarpi. Pieticība - nelielies, kas ir noticis aiz slēgtām durvīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!