Foto: Mango

Ir dzirdēts par gadījumiem, kad populārus mūziķus apķēza putni vai kāds uz koncertu ierodas dzērumā, tomēr ne visiem dziedātājiem ķibeles ir tik briesmīgas. Lai gūtu nelielu ieskatu par misēkļiem profesionālajā darbībā, izklaides portāls Mango aptaujāja dažus pazīstamus mūziķus, kuri labprāt izstāstīja par savām nedienām.

Piemēram, Ralfam Eilandam no zēnu bītboksa grupas PeR visai kurioza situācija sanākusi ar plikas sievietes fotogrāfiju.

"Rīgas Kongresu namā notika viena izrāde, kurā tēloju arī es. Bija aina, kurā man un vēl kādiem pieciem izrādes labajiem tēliem bija jādod nabaga bruņiniekam lāde ar naudu (loģiski, ka lāde patiesībā bija tukša). Aina bija aptuveni tāda - labie tēli (tai skaitā arī es) dzied un dod bruņiniekam lādi ar naudu, tad bruņinieks šo lādi atver, izpēta tās saturu un sāk dziedāt ar mums.

Kongresu nama zāle bija izpārdota, un tieši tāpēc mums ienāca prātā, bruņiniekam nezinot, lādē ielikt kailas sievietes fotogrāfiju. Tiesa gan, mēs nepadomājām, ka smiekli nāks tik ļoti, ka nevarēsim tanī brīdī padziedāt.

Tad nu pienāca liktenīgā aina un mēs (labie tēli), kapuces galvā uzmaukuši, knapi dziedot, sniedzām bruņiniekam lādi. Bruņinieks to paņēma, atvēra un strauji aizcirta. Tad viņš raustīti sāka dziedāt, jo notiekošais gan mums, gan viņam šķita ļoti uzjautrinošs. Par laimi džeks, kurš tēloja bruņinieku, bija ar labu humora izjūtu, un pēc notikuma mēs vēl ilgi visi smējāmies," atceras Ralfs Eilands.

Savukārt, Mārtiņš Grunte no O!kartes akadēmijas piedzīvojis pavisam kuriozu gadījumu saistībā ar mikrofonu.

"Reiz es netīšām, atraktīvi lēkājot pa skatuvi, uzkāpu mikrofona vadam un norāvu to tā, ka nevarēju dabūt atpakaļ. Bet, neko daudz nepārdzīvojot, tādā pašā ritmā aizlēcu pie skaņotāja, dabūju radio mikrofonu un godam varēju nodziedāt dziesmu līdz galam! Protams, skatītāji nesaprata, ko es daru, bet izskatījās, ka viņiem ļoti patika mans iznāciens!" priecājas Mārtiņš.

Turpretī jaunā dziedātāja Jenny May jeb Maija Stuģe (attēlā) atzīstās atgadījumā, kad viņa ir nostādīta ļoti neērtā situācijā.

"Vairs neatceros vietu, kur tas notika, bet, izpildot kādu no savām dziesmām, lūdzu pāris atraktīvākos puišus padancot uz skatuves kopā ar mani. Pēkšņi dīdžejs mikrofonā piesola, ka labākais dejotājs balvā iegūs biļetes uz Parīzi kopā ar mani. Man, protams, šoks, jo neko par šādām biļetēm nebijām runājuši, un es noteikti negrasījos doties ar svešu puisi ceļojumā.

Pēc priekšnesuma gan dīdžejs piemetināja, ka biļetes būs jānopērk puisim pašam. Es viegli nopūtos, jo biju pārliecināta, ka neviens negribēs tērēties, bet lielāks pārsteigums bija, kad pēc manas uzstāšanās uz aizkulisēm atnāca tas pats puisis, kas uzvarēja, un bija gatavs tās biļetes pirkt! Tad gan dīdžejs gāja ilgi runāties un atvainoties par savu neizdevušos joku. Zinu, ka puisim tika iedota cita balva," smejas Maija.

Kaspars Zlidnis no grupas Gain Fast stāsta, ka viņš šad tad sajauc tekstus savos koncertos, bet tad diezgan prasmīgi izdomā citus vai ļauj dziedāt cilvēkiem viņa vietā.

Taču ir gadījusies vienīgā reize Kaspara mūžā, kad, dziedot fonogrammas pavadījumā, viņš aizmirsis dziesmas tekstu, taču fonogrammā viņa iedziedātie vārdi tik skanējuši tālāk. Kaspara mute izteiksmīgi dziedājusi pavisam citus vārdus, kas, protams, viņu automātiski nodevis, jo pats viņš sācis smieties, bet "Kaspars ierakstā" tik turpinājis dziedāt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!