Ar izklaides portāla Mango redakciju sazinājās lasītājs Mārcis, kuru kādu laiku nodarbinājusi aktuāla problēma - kā, izklaidējoties kopā ar draugiem, caur mobilo tālruni brīvā dabā kvalitatīvi atskaņot mūziku. Beidzot latvietis šai problēmai ir radis oriģinālu risinājumu.

"Mēs ar draugiem bieži tusējamies pa parkiem un parasti mūziku klausījāmies caur mobilo telefonu, tomēr skaņa lielākoties nebija īpaši baudāma. Arī telefona baterija parasti mūzikas klausīšanās režīmā visai ātri izlādējās. Tā man radās doma izveidot mūzikas atskaņošanas somu," sarunā ar Mango stāsta Mārcis, kurš veselu gadu Rīgas Tehniskajā universitātē apguvis elektriķa specialitāti, bet vēlāk studijas pametis.

Sākumā Mārcis uzkonstruējis mūzikas atskaņošanas somu no datora skaļruņiem, akumulatora un somas, bet pēdējais jaunieša veikums ir mūzikas atskaņošanas koferis ar automašīnas pastiprinātāju, kura izskatu puisis mainījis, piecu mazo skaļruņu vietā iemontējot koferī 12 skaļruņus.

"Ja šim aparātam ir vidēja noslodze, tā akumulators tur apmēram sešas stundas. Tāpat vēl esmu iemācījis Nokia firmas mobilajā telefonā ielikt divas baterijas, lai tas ilgāku laiku nebūtu jālādē," teic 22 gadus vecais izgudrotājs, kurš šobrīd iztiku pelna Bauskā, strādājot vilnas apstrādes fabrikā. 

Jaunietis stāsta, ka daudzi latvieši vēršas pie viņa ar lūgumu uzmeistarot arī viņiem kādu atskaņotājkoferi, taču brīdī, kad uzzina, cik lielas ir izmaksas, lielākā daļa tomēr nolemj šāda pasūtījuma veikšanu atlikt.

"Vidēji šādas atskaņotājsomas izveide izmaksā 50 latus, bet tas acīmredzot cilvēkiem Latvijā šobrīd ir par dārgu. Lielāko daļu šīs summas sastāda akumulatoru, skaļruņu un citas tehnikas izmaksas. Somas pērku dažādos veikalos, un tās nemaksā pārāk dārgi," stāsta izgudrotājs.

Neraugoties uz to, ka Mārcim nav tik daudz naudas, lai patentētu atskaņotājkoferi, un viņu nav uzrunājuši arī potenciālie investori, jaunietis ir apņēmības pilns turpināt iesākto kā vaļasprieku. "To tiešām pagaidām uztveru vairāk kā vaļasprieku, jo vēl neviens nav pieteicies mani atbalstīt," stāsta Mārcis, kurš savu draugu lokā, pateicoties izgudrojumiem, iemantojis lielāku popularitāti.

Galerijā: Mārča veikumi - atskaņotājsomas un telefons ar divām baterijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!