Foto: LETA
Turpinot moderno tradīciju ik pa laikam aizsākt kādu jaunu kustību internetā, Latvijas iedzīvotāji nākuši klajā ar lokāla mēroga ideju un likuši pamatus jaunai kustībai – "kotingam".

Šī kustība nosaukta par godu Latvijas Televīzijas ģenerāldirektoram Edgaram Kotam (attēlā), kura fotogrāfija ar "sātana zīmē" izvērstiem pirkstiem radījusi iedvesmu kotingam.

Patiesībā fotogrāfija uzņemta pagājušā gada 20. janvārī, kad Kots piedalījās ziņu aģentūras LETA biznesa portāla Nozare.lv rīkotajā diskusijā par ciparu televīziju, taču sakarā ar to, ka pēdējās dienās Kots kļuvis par vienu no apspriestākajām personām Latvijā, šī fotogrāfija atkal ir aktualizējusies.

Pagaidām gan kotinga akcijā iesaistījušies vien pāris entuziasti, taču, ņemot vērā jauniešu atsaucību, iesaistoties tamlīdzīgās nodarbēs, prognozējams, ka kustība vērsīsies plašumā.

Izklaides portāls Mango jau vēstījis par dažādām tamlīdzīgām kustībām, kas guvušas atsaucību gan Latvijas mērogā, gan visā pasaulē - vismaz uz brīdi populāra bijusi gan dēļošana, gan pūčošana, gan podošana, tāpat arī hosmenings, betmenings un jo īpaši skārletjohansonings.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!