Lielu popularitāti virtuālajā vidē guvis animācijas seriāls ar nosaukumu Pētera dzīve. Katru nedēļu videokrātuvē YouTube tiek ievietots neliels sižets par Pēteri – puisi, kuram ļoti patīk iedzert, taču pēc grādīgās dziras lietošanas viņš parasti dažādās vietās pamostas pliks.

Pētera dzīvei jau izveidotas 49 sērijas, un pa šo laiku galvenais varonis "maģisko dziru" pamanījies malkot kopā ar Ventspils mēru Aivaru Lembergu, mācītāju un pat Nāvi, kura pie Pētera ieradās viņu "nopļaut", taču šo plānu izjauca šņabja iedzeršana.

Interneta seriāla autors ir 21 gadu vecais Dāvis Andersosns, kurš, kā pats stāsta, iedvesmu Pētera dzīves veidošanai guvis Ķengaragā, kur visai bieži gadoties redzēt dīvainus skatus.

"Es dzīvoju Ķengaragā un regulāri tur redzu aizmigušus dzērājus un bomžus. Iedomājos, ka varētu būt smieklīgi uztaisīt filmiņu par dzērāja dzīvi.

Otrajā sērijā, kad Pēteris attopas pliks pieturā - tieši tādu skatu es redzēju, braucot ar 15. trolejbusu garām pieturai "Rušonu iela". Sākotnēji idejas seriālam bija no tā, ko redzu apkārt, bet laika gaitā sērijas aizvien vairāk sāka atrauties no reālās dzīves," sarunā ar DELFI Izklaidi stāsta Dāvis.

Pirmā sērija publicēta šī gada martā un šobrīd tās skatījumu skaits videokrātuvē YouTube jau pārsniedzis 100 tūkstošus skatījumu, savukārt 18. septembra sērija diennakts laikā apskatīta vairāk nekā 5000 reižu.

"Popularitāte noteikti ir dziras dēļ. Daudziem kaut kāda iemesla dēļ dzeršana ir ļoti interesanta un svarīga tēma. Esmu arī ievērojis, ka cilvēki Pētera dzīves notikumus asociē ar sevi un savu dzīvi.

Pats par sevi varu teikt, ka man vienkārši liekas smieklīgas tās situācijas, kurās nonāk cilvēki alkohola ietekmē. To arī cenšos ar humoru izcelt," stāsta Dāvis.

Aptuveni pusgada laikā seriāls guvis tik lielu popularitāti, ka izveidoti pat Pētera dzīves T-krekli, un ļaudis sociālajos tīklos citē seriāla galveno varoni, kā arī savus reibumā sastrādātos piedzīvojumus salīdzina ar Pētera raibajiem dzīves notikumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!