Foto: Publicitātes foto

Grūtniecība ar visām no tās izrietošajām sekām ir pārbaudījums ikvienai sievietei, un paveicies tām, kurām šajā laikā blakus gādīgs vīrietis. Ar tādu paveicies arī modes dizainerei Kristīnei Deimon (attēlā). Smukās grūtnieces kārtējā Facebook cīņā ar mītu un aizspriedumu pārņemtā būtnēm iesaistījies arī viņas gaidāmā bērniņa tēvs.

Tas, ka Deimon bērniņa gaidību laikā turpina izskatīties perfekti un svarā pieņemas minimāli, protams, ne pa jokam tracina lielu daļu Latvijas sieviešu, kuras ar bērna iznēsāšanu radušas attaisnot savu lieko svaru, celulītu, strijas un citas izskata nepilnības.

Nupat dizainere sociālajos tīklos atkal padalījusies ar padomiem, kā neizdzīvoties strijās. Kā jau tas bija sagaidāms, sievietes masveidā sākušas brēkt, ka strijas nav iespējams novērst nekādiem brīnumlīdzekļiem - ja būs grūtniecība, visdrīzāk būs arī strijas.

Šajā brīdī neizturējis un sievišķīgajā diskusijā iesaistījies arī Deimon gaidāmā bērniņa tēvs Jānis. Vīrietis meties aizstāvēt savas sirdsdāmas viedokli, uzsverot, ka pret strijām iespējams cīnīties, bet diemžēl ne visām pietiek uzņēmības un naudas, lai to darītu.

Dāmas turpinājušas aizstāvēt savu viedokli, informējot topošo tēvu, ka viss atkarīgs no ģenētikas. Jānis bliezis pretī, atklājot, ka iedzimtībai nozīme ir niecīga - ja sieviete vēlas ieguldīt laiku un darbu savā ārienē, viņai pa spēkam viss.

"Viss ir mitrināms, un elastīgums atkarīgs no tā, kādu ēdienu ēd, kā kopj ādu. Pat sūdīgu ādu var iestaipīt, vienkārši jāņemas. Bet cilvēkam nav raksturīgi iespringt," argumentējis Jānis. Deimon to apstiprinājusi, pastāstot, ka viņas mammai un māsai esot izteiktas strijas, kamēr Deimon no šī nesmukuma izglābusi rūpīga masēšanās ar speciāliem līdzekļiem.

Tāpat dizainere atgādinājusi, ka svarīgi gaidību laikā pārāk nenoēsties, tad arī ar ādu viss būs labi. Taču diskusijas dalībniecēm ar to nav bijis gana - sievietes cēlušas galdā jaunus un jaunus attaisnojumus savai neizdarībai. Deimones Jānis veltījis vairākas stundas, lai diskutētu un lauztu mītus.

Viņš kauninājis burkšķētājas, uzsverot, ka tā vietā, lai pašrocīgi zieķētos ar lēto Nivea krēmu, vērts apmeklēt dermatologu. Tāpat vīrietis uzsvēris, ka, ja ir nauda un centība, viss iespējams. Diskusiju Jānis noslēdzis ar viediem vārdiem, kurus vērts likt aiz auss ikvienai topošajai jaunajai ģimenei.

"Ir lietas, uz kurām es neekonomētu. Es uztraucos par to, lai mana bērna dēļ sievietei nebūtu uz mūžu paliekošas pēdas. Vīrietim jau viegli - sadarīji un viss. Pieciet grūtnieces untumus, un lieta darīta. Strijas ir smaga maksa par grūtniecību.

Cilvēki, nemeklējiet problēmas un attaisnojumus, kur ir risinājumi. Nevēlēšanās ieguldīt izskatā un veselībā, cerot, ka viss būs labi, ir cilvēcīgi. Meklēt muļķīgus attaisnojumus pēc savas cilvēcīgās kļūdīšanās arī ir cilvēcīgi, bet smieklīgi," kurnētājas pie vietas nolicis Jānis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!