Foto: stock.xchng
Lielbritānijas ķīmiķi noskaidrojuši, ka rotaslietas un jo īpaši laulību gredzeni var nodarīt nopietnu kaitējumu veselībai, turklāt tas lielākoties attiecas uz vīriešiem, liecina raksts britu medicīnas žurnālā.

Ja laulību gredzens pirkstā tiek nēsāts gadiem ilgi, zelts pakāpeniski sāk oksidēties un ķīmiskās reakcijas produkti nonāk asinīs, bet visjutīgākie pret zelta oksīdiem ir vīriešu dzimumdziedzeri. Pētījumā izskaitļots, ka pat miligrams šīs vielas neatkarīgi no zelta proves spēj radīt traucējumus normālā dzimumdziedzeru darbībā, kas savukārt var izraisīt nopietnas seksuālas problēmas.

Interesants ir fakts, ka sieviešu hormonālā un dzimumsistēma ir labāk pasargātas no ārējās iedarbības, tādēļ, pēc speciālistu domām, zelta oksīdi sievietes veselību ietekmē daudz mazākā mērā.

Tomēr pastāv vēl cits faktors, kāpēc laulību gredzens spēj ietekmēt veselību. Proti, pirkstu galos ir koncentrēts liels skaits nervu galu, tādēļ, bieži novelkot un uzvelkot gredzenu, fiziski tiek ietekmēta nervu impulsu pārraidīšana.

Ārstu praksē nereti zināmi gadījumi, kad atliek vien no pirksta noņemt pārāk ciešu laulību gredzenu, lai cilvēkam uz visiem laikiem pārietu galvassāpes un bezmiegs. Tāpat ir precedenti, kad neauglīgas sievietes, atbrīvojoties no gredzena, spēj veiksmīgi ieņemt bērniņu.

Tāpat zināms, ka cieša gredzena nēsāšana uz zeltneša var izraisīt osteohondrozi, radikulītu un dažādus ādas iekaisumus. Neveiksmīgs gredzens uz vidējā pirksta draud ar aterosklerozi un hipertoniju, savukārt mazā pirkstiņa noslogojums var izraisīt divpadsmitpirkstu zarnas patoloģiju.

Ja esat pamanījuši, ka ģimenes dzīves laikā jūsu pirksti kļuvuši tuklāki, ārsti iesaka rotaslietas izstiept un, protams, uz nakti neaizmirst tās novilkt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!