Kāda 19 gadus veca britu meitene no Oksfordšīras zaudējusi redzi pēc tam, kad viņa bija uzsākusi ārstēšanos no "cūku gripas" un izdzērusi trīs medicīniskā preparāta Tamiflu tabletes, ziņo laikraksts The Daily Mail.

Pretgripas medikamentu Tamiflu meitene sākusi lietot pēc ieteikuma, kas viņai dots Nacionālās veselības dienesta palīdzības centrā. Neilgi pēc medikamentu iedzeršanas Samantai Milardai (attēlā) sākusies alerģiska reakcija - parādījušies izsitumi un čūlas, un viņa nogādāta slimnīcā, kur ārsti sākuši cīņu par meitenes dzīvību.

Jaunā meitene slimnīcā pavadījusi mēnesi, un tā laikā viņai ārstēts tā saucamais Stīvena Džonsona sindroms, kas izpaužas kā ādas lobīšanās, bet vēlāk slimība attīstījusies tik tālu, ka meitene zaudējusi redzi.

Tā kā slimnīcā veiktās analīzes pierādījušas, ka meitene nekad nav bijusi inficēta ar "cūku gripas" vīrusu, viņas māte nolēmusi pieprasīt kompensāciju no Nacionālā veselības dienesta, jo sieviete ir pārliecināta, ka jaunietei pirms zāļu izrakstīšanas nav veikta pietiekami rūpīga izmeklēšana.

"Viņi sakropļoja manu meitu," presei atzinusi 42 gadus vecā Samantas māte, kura meitas slimības dēļ pametusi darbu, lai visu laiku ziedotu viņas aprūpei. "Kad viņi teica, ka Samantai ir "cūku gripa" un ieteica lietot šīs zāles, viņi nebrīdināja, ka kaut kas var noiet greizi."

Ārstu izteiktās prognozes liecina, ka meitenes atveseļošanās varētu ilgt vēl vismaz divus gadus, bet neviens speciālists nav spējis prognozēt, vai jaunā meitene jebkad atgūs zaudēto redzi.

Šobrīd gan meitenes stāvoklis ir nedaudz uzlabojies, un tumšās telpās viņa spēj saskatīt neskaidrus objektu apveidus, tomēr jebkāda veida apgaismojumā viņa ir pilnīgi akla.

"Tas ir smagi. Es nevaru pati nomazgāties, nevaru apģērbties, nevaru skatītie filmas vai lasīt grāmatas. Es tikai sēžu savā guļamistabā ar aizvērtiem aizkariem. Televizors ir ieslēgts, bet es to tikai dzirdu. Es zinu, ka mans stāvoklis uzlabojas, bet ir dienas, kad nespēju to izturēt. Es pat nespēju raudāt - man vairs nav asaru," izjūtās dalījusies sakropļotā meitene.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!