Foto: Privātais arhīvs

Titula Misters Latvija 2014 īpašnieks un fitnesa entuziasts Kristaps Vilde pēdējā gada laikā pēc titula saņemšanas un līguma noslēgšanas ar aģentūras Mis Latvija direktori Intu Fogeli izgājis cauri īstai ellei. Puisis bijis pietiekami stiprs, lai, saglabājot pašcieņu, izrautos no Fogeles tirānijas. Viņš gatavs atklāt arī citiem puišiem, kurus vilina skaistuma konkursi, kas patiesībā aiz tā visa slēpjas.

Fogeles dēļ spiests nomainīt darbu

Kā atklāj puisis, sadarbojoties ar Fogeli, jāparaksta līgums, kurš vairākus gadus liedz izmantot savu publisko tēlu, iepriekš nesaskaņojot šo darbību ar Fogeli.

Vilde, kurš jau pirms dalības skaistuma konkursā bija aktīvi darbojies kā modelis un pasākumu vadītājs, jau drīz vien sapratis, ka te sākas problēmas - Fogele liegusi puisim piedalīties pasākumos, no kuriem viņai pašai neatleca finansiāls labums.

Puisis, sapratis, ka vairs nespēj strādāt savā profesijā bez Fogeles atļaujas, nomainījis darba vietu. "Vairs nestrādāju par modeli un pasākumu vadītāju, nacās nomainīt darba vietu, kur netiek izmantots man vizuālais tēls. Uzreiz varu pateikt - man tas "mistera" tituls atņēma daudz vairāk, nekā es no tā ieguvu.

Mani sadarbības partneri, izdzirdot vārdu "misters", jau saprata, ka darīšana būs ar Fogeli un visām no tām izrietošajām sekām. No titula šodien tikai tik daudz, cik būs ko mazbērniem palepoties. Diemžēl uzskatu, ka pēdējos gados šis "mistera" tituls ir zaudējis jebkādu vērtību," secina Vilde. Taču tas bijis tikai sākums.

"Lielākais skandāls sākās pēc tam, kad atteicos piedalīties pasākumā Vecgada vakarā, par kuru Fogele man paziņoja 30. decembrī. Es esmu ģimenes cilvēks, tādēļ svētkus allaž svinu ar savu ģimeni Madonā.

Fogeles atbilde uz šo argumentu bija "tev nav ģimenes, tu piederi man". Tas bija pēdējais piliens," atceras Vilde.

Saņēmis pat nāves draudus

Pēc atteikšanās dancot pēc Fogeles stabules puisis saskāries ar neskaitāmiem apmelojumiem no viņas puses. Aģentūras direktore visādi centusies likt šķēršļus puiša centieniem fitnesa sfērā, meklējusi iespējas Vildi apmelot medijos.

"Ja pirms tam es biju viņas "piemīlīgais Misters Latvija ar pūkainajām ačtelēm", pēc tam, kad atteicos paklausīt viņas diktētajiem noteikumiem, ātri vien pārtapu par "to Vildi, kas nezin ko atļaujas". Viņa pat ir piedraudējusi ar nāvi, šim notikumam ir arī liecinieks.

Fogele publiski nomelnoja pat manu draudzeni, nosaucot par vieglas uzvedības sievieti, ar kuru esmu sapinies. Smejamies, ka viņa acīmredzot bija greizsirdīga, ja reiz tik ļoti vienmēr centās mudināt mani braukt ciemos, palikt pa nakti, bet vienmēr atteicos.

Viņa ir kā vīrietis sievietes ādā. Viņas publiskie, nereti rupjie, izteicieni reizēm šķiet jau pārlieku pretīgi. Bet viņa taču ir aģentūras Mis Latvija direktore - viņa reprezentē valsti!

Kā būtu, ja mēs savu Valsts prezidentu aizsūtītu pārstāvēt valsti ārzemēs, bet viņš tur sāktu runāt žargonos un visus nomelnot? Diemžēl šobrīd ir tā, ka reģionālie skaistuma konkursi izskatās daudz labāk, nekā Fogeles rīkotais lielais konkurss," spiests secināt puisis.

Uzvaras cena - brīvība, privātā dzīve un labā slava

Vilde uzsver - ja saisties ar Fogeli, jārēķinās, ka tev vairs nebūs savas dzīves vai tā būs ļoti ierobežota.  "Es netaisos nomelnot Fogeli tāpat, kā viņa mani. Jā, dalībai konkursā ir pozitīvās puses - tā ir pieredze. Kaut vai tās pašas defilē nodarbības man bija vērtīga pieredze. Tas, kā viņa darbojas, atlasot ārzemju konkursus, ir pozitīvi.

Sadarbojoties ar Fogeli, tu vari būt drošs, ka netiksi aizsūtīts uz kādu apšaubāmu konkursu, kur tevi izmantos, tas ir pozitīvais viņas darbībā. Un vēl iespēja izbaudīt pašu sagatavošanās daļu, šādas tādas luksus lietas, ko ikdienā ne katrs spēj atļauties.

Tas, par ko es vēlos pabrīdināt, ir lietas, kas paliek aizkadrā. Mediji neraksta, kā konkursu dalībnieki tiek terorizēti un aizskarti. Tajā brīdī, kad paraksti līgumu ar Fogeli, tu aizraksti projām savu brīvību un privāto dzīvi uz vairākiem gadiem. Līgumā pat ierakstīts, ka tev nedrīkst būt otrās pusītes, kur nu vēl bērni.

Uz vairākiem gadiem tu kļūsti par Fogeles pakalpiņu. Tu viņai pelni naudu, no kuras pats neko nesaņem. Tu kļūsti par Fogeles darbinieku, kuram neko nemaksā, bet tev pašam nākas ieguldīt savus līdzekļus aģentūras projektos.

Ja notiek foto sesija, pašam viss jāorganizē. Tērpi jāgādā pašam.  Diemžēl tās aizkulises jau tu saproti tikai ar laiku," puišus, kuri vēlas izmēģināt laimi skaistuma konkursos, brīdina Vilde.

Kronis visam bijusi Vildes iecere doties uz starptautisku konkursu Korejā. Puisis par savu naudu pircis biļetes un gatavojies, līdz uzzinājis, ka atriebības kārā Fogele parūpējusies par to, lai Vilde zaudē vietu konkursā un medijos vēl tiek apmelots par Madonas pašvaldības līdzekļu šķērdēšanu, kura bija paudusi gatavību atbalstīt puiša dalību starptautiskajā konkursā.

"Ja kāds nedejo pēc viņas stabules, viņa rīko publisku skandālu. Bet mana ģimene mani audzinājusi tā, lai es nebūtu citiem par marioneti," uzsver puisis, kurš atzīstas, ka beidzot jūtas brīvs, jo ticis vaļā no Fogeles varas.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!