Foto: AP/Scanpix
Zemes iedzīvotāji saņēmuši kārtējo brīdinājumu par baisu katastrofu, kura tiek paredzēta jau pavisam drīz - 17. oktobrī. Atomzinātnieks Merans Keše nācis klajā ar paziņojumu, ka šajā datumā notiks īpaši spēcīga zemestrīce, kuras dēļ sadalīsies kontinenti un atsevišķus reģionus pāršalks milzu cunami.

Britu izdevums Express vēsta, ka Keše vietnē YouTube publicējis video, kurā viņš uzskatāmi nodemonstrējis un paskaidrojis, kas notiks šajā nedēļas nogalē. Atomzinātnieks ir pilnībā pārliecināts, ka līdz šim nepieredzēti spēcīgas zemestrīces dēļ Dienvidamerika atdalīsies no Ziemeļamerikas.

Zemestrīces rezultātā veidosies milzīgi cunami, kuri pāršalks ne tikai Amerikas krastus, bet arī Āzijas piekrasti. Izdevums, atsaucoties un Kešes publicēto video, vēsta, ka dabas kataklizmā bojā ies desmitiem miljonu cilvēku. Turklāt katastrofa esot nenovēršama.

Tiek lēsts, ka dzīvības zaudēs vismaz 40 miljoni ļaužu Amerikas piekrastē, tajā skaitā arī Kanādā, un Āzijā. Pats Keše gaidāmo kataklizmu nodēvējis par "Lielo kratīšanu", savukārt ārvalstu mediji 17. oktobri jau pasludinājuši par "Melno sestdienu".

Zinātnieks novērojis, ka pēdējā laikā Amerikas piekrasti arvien biežāk piemeklē zemestrīces un pazemes grūdieni, kuru intensitāte pieaug. Tas, viņaprāt, bijis gana spēcīgs arguments, lai pavēstītu, ka drīzumā gaidāma superzemestrīce. Savukārt to, kādēļ kataklizma notiks tieši 17. oktobrī, Keše nav paskaidrojis.

Tiesa, mediji un citi zinātnieki Kešes paziņojums vērtē skeptiski, jo viņš savas prognozes veicis, pamatojoties uz individuāliem pētījumiem, kuriem nav oficiālu apstiprinājumu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!