Kāds ķīniešu fermeris paziņojis, ka viņa saimniecībā mītošā aita dzemdējusi kucēnu. Viņš neparasto dzīvnieku nofotografējis un Ķīnas medijiem stāstījis, kā tas varēja gadīties.

"Es ganīju aitas un pēkšķi ieraudzīju, ka viena no aitām laiza savu nupat dzimušo mazuli. Jēriņš bija pavisam mitrs, bet, kad es piegāju tuvāk, lai viņu apskatītu, es biju vai mēms no brīnumiem - viņš izskatījās kā aitas un suņa jauktenis. Es pat biju nedaudz pārbijies, jo aitas audzēju jau 20 gadus, bet neko tamlīdzīgu līdz šim nebiju redzējis," medijiem stāstījis Liu no Šanksi provinces.

"Šis radījums ir vilnains kā aita, bet mute, acis, purns, ķepas un aste ir gluži kā kucēnam. Turklāt viņš rotaļājas kā kucēns, un labprāt laiku pavada ar maniem diviem suņiem," zvēru raksturojis Liu.

Lai gan veterinārārsti noliedz, ka aitai varētu piedzimt kucēns, vietējie iedzīvotāji no reģiona straumēm vien plūst uz Liu māju, lai savām acīm apskatītu jaundzimušo zvēriņu, un neparastais radījums jau kļuvis par vietēja mēroga sensāciju.

Tomēr biologi ir pārliecināti, ka aitas un suņi ir pavisam citas sugas un nevar radīt pēcnācējus viens no otra. "Visticamāk, ka tas ir ļoti mutējis, sakropļots vai anormāls jēriņš," presei skaidrojis viens no vietējiem ārstiem, kam izdevies dzīvnieku apskatīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!