Pēdējā laikā par modes lietu kļuvis mēbeļu dizainā, tērpu apdrukās, rotaslietās un dažādos aksesuāros iekļaut latviešu rakstu zīmes. Nācija ir gluži vai aptrakusi ar tautiskajiem elementiem, tāpēc kāds jokdaris vietnē Facebook izveidojis komisku lapu Koka sūdiņi ar latviešu zīmēm, kurā ironiski pasmejas par šo apsēstību.

Lapas autors vēlējies parādīt, ka it kā nevērtīgus koka gabalus iespējams pārdot par bargu naudu - ja vien uz tām tiek uzvilkta kāda latviešu rakstu zīme. Tā, piemēram, jokdaris par 15 eiro izlicis pārdošanā koka pagali, uz kuras uzskribelēta Jumja zīme.

Autors publicējis arī citus koka sūdiņus ar latviešu zīmēm, un cenu amplitūda par šiem priekšmetiem, uz kuriem uzzīmēti tautiskie elementi, svārstās amplitūdā no 15 līdz 25 eiro.

Īsā laikā šī Facebook lapa latviešu vidū iemantojusi milzīgu popularitāti, un ļaudis katru publicēto attēlu ar nevērtīgo priekšmetu, uz kura uzvilkta kāda latvju zīme, uzņēmuši ar milzīgu sajūsmu.

Latvieši komentāru sadaļā patīksminājušies par jokdara asprātību un metušies cīņā par to, kurš pirmais savā īpašumā par neadekvāti augstu cenu varēs iegūt koka sūdiņus ar latviešu zīmēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!