Foto: Tumblr.com
Septītais Bībeles bauslis paredz – tev nebūs zagt! Kleptomānija ir nelāga īpašība, taču daudzi šo savu netikumu nemaz neslēpj. Gluži otrādi – publiski dižojas ar mantām, kuras piesavinājušies.

Kad jau šķiet, ka redzēts viss, sociālo tīklu lietotāji atkal pārsteidz. Vietnē Tumblr pirms kāda laika sācies kārtējais stulbings, un tā ietvaros meitenes dižojas ar lietām, kuras viņām izdevies pa kluso iznest no veikala nesamaksājot.

Stulbings tiek apzīmēts ar vairākiem tēmturiem, kas tiek pievienoti bildēm, kurās iemūžinātas nozagtās mantas – #shopliftinghaul, #shoplifting, #liftinghaul un #klepto.

Zagles nekautrīgi lielās ar kosmētiku, apakšveļu, somiņā, drēbēm un pat viedtālruņiem. Visas šīs lietas slepus iznestas no veikala, un dažas stulbinga sekotājas ir rūdītas kleptomānes – viņu guvums mērāms vairākos tūkstošos eiro.

Vēlmei izrādīties nav robežu – teju katra bildīte, kurā iemūžinātas zagtās mantas, papildināta ar cenu aprakstu, lai visiem pierādītu, cik ienesīgs un varens bijis guvums naudiskā izteiksmē.

Ārvalstu mediji vēsta, ka pirmās stulbinga vēsmas aizsākušās jau pirms aptuveni diviem gadiem, taču laika gaitā tā popularitāte uzņēmusi apgriezienus. Arvien vairāk meiteņu no dažādām pasaules valstīm iesaistās virtuālajā zagļu bandā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!