Foto: stock.xchng
No Latvijas Universitātes (LU) šoruden izslēgts kāds students, un šoreiz par iemeslu atskaitīšanai kalpojusi nevis nesekmība, naudas trūkums vai plaģiātisms, bet gan nepatīkamā smaka, ar ko students traucējis saviem kolēģiem.

Septembra sākumā LU Datorikas fakultātes pirmā kursa studenti universitātes portāla forumā uzsāka diskusijas par kādu studiju biedru - Uģi Dzintarnieku, kurš lekciju norisi traucējis ar krākšanu un nepatīkamu smaku, vēsta portāls nra.lv.

"Teicām, lai viņš iet prom. Tas bija drausmīgi, jo smaka bija 20 metru rādiusā," atzinis viens no pirmkursniekiem, bet cits students atklājis, ka jaunieši baidījušies Dzintarniekam pat blakus sēdēt, lai "kaut kas nepielīp".

Pirmā kursa vecākais Rūdolfs Cibuļskis ar aptuveni 50 gadus veco, nelāgi smakojošo kursabiedru saskāries jau pirmajā mācību dienā. "Viņš sēdēja pašā aizmugurē, un pirmā rindā sēdošie bija aizspieduši degunus. Smaka neciešama, studenti starpbrīžos pat devās svaigā gaisā, dažiem sāpēja galva" atceras Cibuļskis.

Kursa vecākais devies pie kunga, lai lūgtu atstāt auditoriju, taču sarunas nav devušas nekādus rezultātus, bet Dzintarnieks uzreiz sācis stāstīt savas personīgās problēmas, ka trīs mēnešus dzīvojot uz ielas un ka nav gulējis. "Viņš nesaprata īsti uzdotos jautājumus, sāka stāstīt par savu dzīvi."

Kad situācija jau bija kļuvusi neciešama, pirmkursnieki ķērušies pie pēdējā salmiņa - petīcijas rakstīšanas ar lūgumu Dzintarnieku no augstskolas izslēgt, pamatojoties uz LU Iekšējās kārtības noteikumu pārkāpumiem, un oktobra sākumā Dzintarnieks no studijām Datorikas fakultātē atskaitīts.

Datorikas fakultātes dekāns Juris Borzovs pieļāvis, ka Dzintarnieks mācības uzsācis, lai dabūtu stipendiju un vietu dienesta viesnīcā, kas viņam pienācās invaliditātes dēļ, un atklājies, ka šis nav pirmais gadījums, kad mācību iestādēm rodas problēmas ar šo kungu - pērn viņš iestājies Ventspils augstskolas Tulkošanas studiju fakultātē, lai maģistrantūras studiju programmā apgūtu juridisko tekstu tulkošanu.

Lai gan arī Ventspils augstskolas studenti protestējuši pret jaunā kursabiedra un kopmītņu biedra higiēnas problēmām, ventspilnieki pret kungu bijuši lojāli un centušies šo faktu ignorēt, bet mācības Dzintarnieks vēlāk pametis labprātīgi, tiklīdz saņēmis vienreizējo pabalstu, ko augstskola viņam piešķīra par invaliditāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!