Visā pasaulē tūkstošiem jauniešu pēdējā laikā aizrāvušies ar fotografēšanos dažādos neparastos stāvokļos un šo bilžu izvietošanu globālajā tīmeklī, bet tagad jau ierastajām šīs izklaides formām pievienojusies jauna – betmenings.

Aizraušanās ar bildēšanos īpatnējās pozās sākās ar plankingu jeb fotografēšanos horizontālā stāvoklī pēc iespējas dīvainākās vietās, nedaudz vēlāk plankingu nomainīja ovlings jeb "pūčošana", kuras piekritēji dīvainās vietās bildējās pūču pozā, savukārt to jau drīz vien pārspēja horsmenings jeb "jātniekošana", kas plašu atsaucību guva arī Latvijā.

Tiesa gan, mūsdienu jaunieši turpina pilnveidoties, un tagad gan plankings, gan "pūčošana" un "jātniekošana" uzskatāmi par oldskūlu par novecojušām nodarbēm - tā vietā nācis betmenings.

Kā jau liecina nosaukums, kas veidojies no leģendārā komiksu tēla Betmena vārda, šis izklaides veids ir saistīts ar sikspārņiem - tiem, kuri vēlas nodarboties ar betmeningu, jākarājas ar kājām gaisā un jāpanāk, lai šo triku kāds arī nofotgrafē.

Līdzīgi kā tas bija arī ar iepriekš aktuālajām nodarbēm, betmeningā visu nosaka vietas izvēle - jo tā neparastāka, jo labāk un lielākas izredzes gūt atzinīgus vārdus no citiem betmeningotājiem.

Atšķirībā no plankinga, ovlinga un horsmeninga, betmenings ir krietni vien sarežģītāka nodarbe, un ar to var aizrauties tikai fiziski labi attīstīti cilvēki. Tāpat betmeningotāju vidū jau novērots daudz augstāks traumu skaits, no kurām lielākā daļa ir saistīta ar galvas apdauzīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!